Een avondje griezelen for life

Een tiental onbevreesde Antwerpenaren verzamelde op dinsdagavond 21 december aan het standbeeld van de Lange Wapper voor een griezelwandeling door de stad. Initiatiefnemer Stefan Livens van het ‘Antwerp Ghostwalk Team’ kon na de tocht 100 euro doneren aan het Glazen Huis.

jrosquin

Ondanks de bijtende kou wist Livens zijn publiek onophoudelijk te fascineren. “In deze wandeling komen alleen echte spoken aan bod, dus pas goed op!” zo waarschuwde hij bij aanvang. De tocht leidde door onbekende plekjes van de stad en Livens bracht legendarische figuren zoals Jan Zonder Vrees en de Lange Wapper terug tot leven. Sommige verhalen dateren van meer dan 500 jaar geleden, andere legendes zijn recenter. “We zoeken de verhalen op in heel oude boeken,” vertelt Livens, “Maar sommige histories werden ook mondeling overgeleverd, bijvoorbeeld door mijn grootmoeder.”

Eén van de grootste ontdekkingen van de avond was dat het Glazen Huis op een voormalig kerkhof werd gebouwd, namelijk de ‘Groenen Hof’, nu beter gekend als de Groenplaats. Als de spoken uit de geschiedenis van Antwerpen er nog rondwaren, beloven het nog spannende dagen te worden voor de drie radiomakers van Studio Brussel.

© 2010 – StampMedia – Marieke Van Cauwenberghe

Meer info: www.ghostwalk.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners