Grand Café 'Den Esprit' opent op de Bist

Print
Wilrijk - Op de Bist is de vroegere brasserie 'L'Esprit' na lang gesloten te zijn geweest opnieuw open. De naam van het helemaal vernieuwde Grand Café luidt 'Den Esprit'. Uitbaters zijn de vrienden Dave, Vlad en Chitra, de Nepalese kok. "Alle drie hebben we jaren ervaring in de horeca en een eigen zaak opstarten was onze ultieme droom", zegt Dave. "De reacties van de klanten vallen bijzonder goed mee. Zowel over het warme en toch eigentijdse interieur, de vriendelijke bediening en het eten zelf. Dat willen we zo houden."
Voorin, tegen de straatkant, is er het cafégedeelte, met tafels en losse houten stoelen, zitjes aan de toog, twee speelkassen en een televisie voor sportuitzendingen. Het café wordt van het achterin gelegen restaurant gescheiden door een aperitiefzone. Die vormt een soort van buffer tussen de twee. Het restaurant telt 32 plaatsen. Over enkele maanden gaat ook het tuinterras open.

Grand Café 'Den Esprit' opent op weekdagen om 8 uur en in het weekend om 10 uur. Elke morgen kan je er ontbijten. In de week worden ook dagschotels geserveerd. De kaart is heel uitgebreid en de prijzen zijn democratisch gehouden. Een pintje kost 1,9 euro, een glas wijn 3 euro en er is cava van 4 en 5 euro.

Luk Luyten
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio