Politici richten 'Diamantclub' op

Politici richten 'Diamantclub' op

Politici richten 'Diamantclub' op

Print
Onder leiding van N-VA-fractieleider Jan Jambon (foto) hebben een aantal Kamerleden een informele 'Diamantclub' in het leven geroepen. Deze groep moet de belangen van de diamanthandel verdedigen, dat schrijft De Tijd.

Alle Nederlandstalige Kamerleden en Senatoren kregen een uitnodiging in de bus, net als de volksvertegenwoordigers in het Vlaams parlement. "Zeggen dat de diamanthandel van groot belang is qua imago en economische impact voor Antwerpen en voor het land, is een open deur intrappen", luidt de invitatie. "In de Diamantclub willen we politici samenbrengen die de waarden en de belangen van onze diamanthandel verdedigen."

Naast voorzitter Jambon telt de Diamantclub twee ondervoorzitters: CD&V fractieleider Servais Verherstraeten en Open Vld-Kamerlid Willem-Frederik Schiltz.

Niet alle parlementsleden zijn even opgezet met het nieuwe initiatief. "We hebben in het verleden al gezien waar het lobbywerk van de diamantsector toe leidt", reageert Stefaan Van Hecke (Groen!). "Ik hoop dat het niet de bedoeling is de strijd tegen de fiscale fraude te bemoeilijken. Al lijkt het sterk die richting uit te gaan."

.

Nu in het nieuws