Nieuwe uitbaters : bosrust

Print
Essen - Officieel nemen vader Jos en zoon Mike Van De Vyver 'de bosrust' op 1 januari over. Beiden al jaren ervaring in de horeca.
De Bosrust is 'een monument' in Essen, gelegen in de Horendonkse bossen en naast tal van fietsroutes.

Iedereen uit de buurt heeft er al wel eens op het terras gezeten,de kinderen in de grote speeltuin laten spelen, een spelletje mingolf, of boerengolf gespeeld, of tijdens de zomermaanden zich gewaagd in het maïsdoolhof of gewoon eens lekker gaan eten. Toch besliste Danny Suyckerbuyck om deze bloeiende zaak over te geven.

"Via, via kwamen we te weten dat dit pand over te nemen stond, "vertellen vader en zoon Van De Vyver. Allebei jaren ervaringin de horeca. Jos had 28 jaar lang de West Side op Linkeroever, Mike 't Stadhys op de Grote Markt, De Stenen Molen te Brecht en begon zijn horeca carrière in het boscafé te Stekene. Mike stopte om verscheidene redenen met de zaken, Jos verkocht West Side om met zijn zoon de Bosrust over te nemen.

"We kenden de zaak allebei en met zijn twee gaan we ze nog beter maken. Want toegegeven de vorige eigenaar heeft alles tot in de puntjes verzorgd. Daarom gaan we niets aan het basisconcept veranderen. De speeltuin, minigolf, maïsdoolhof,... blijven we zeker houden. Toch willen we al van in het begin enkele extraatjes doen.

Ouders eten, kinderen spelen

"We gaan de binnenspeeltuin naar het feestzaaltje boven verhuizen en uitbreiden. Dit om ons restaurant gedeelte ,dat met een volwaardige kaart zal zijn, alle kansen te geven. Ouders zitten beneden te tafelen, hun kinderen kunnen boven eten en spelen en dit onder toezicht.Gezellig voor alle partijen. Kinderen amuseren zich en ouders kunnen rustig tafelen. Ook gaan we de buitentoog in de winter openhouden. Gezellig een jeneverke of een glüwhein drinken. Ook wordt het terrasmeubilair vervangen en gaan we het overdekte terras dicht maken. We zorgen er wel voor dat het in de zomer terug open kan. Tenslotte zouden we graag een autoparcours voor de kinderen aanleggen, maar we moeten eerst nog bekijken hoe het met de vergunningen daarvoor zit."

Kris Peeters
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio