Gemeenteraad maakt balans van 2010 op

Maandagavond vond op ’t Schoon Verdiep de laatste gemeenteraad van 2010 plaats. Op de agenda stond onder meer het pakket maatregelen waarmee het college orde op zaken wil stellen in de door drugs- en andere overlast geplaagde wijk 2060.

ikerremans

Onze politiek verslaggever Lex Moolenaar haalde de Antwerpse politici voor de microfoon voor een terugblik op 2010 en een vooruitblik op 2011. Hij vroeg alle betrokkenen naar wat voor hen hét hoogtepunt van het jaar was.

Oosterweel

Het Oosterweeldossier bereikte in 2010 zijn catharsis. Onafhankelijk gemeenteraadslid Ludo Van Campenhout vindt de knoop die de Vlaamse regering doorhakte het belangrijkste evenement van het afgelopen jaar.

Lex vroeg ook aan Karim Bachar, zaalvoetbalinternational en sp.a-gemeenteraadslid, naar de belangrijkste gebeurtenis van 2010. Ook hij heeft het over Oosterweel.

Wat met LDD?

Jurgen Verstrepen kijkt op politiek vlak naar het verkiezingsresultaat van zijn eigen partij als belangrijkste moment van het afgelopen jaar. "We moeten ons volgend jaar opnieuw positioneren. We zijn nodig in de politiek", aldus het gemeenteraadslid van LDD.

Schepen van Havenbeleid Marc Van Peel (CD&V) blijft binnen zijn bevoegdheid. Hét hoogtepunt van 2010 is volgens hem de voltooiing van de verdere uitdieping van de Westerschelde.

Politiekorps

Korpschef Eddy Baelemans heeft het over de uitbreiding van het politiekorps als een hoogtepunt van 2010. Hij ambieert in 2011 de verlenging van zijn mandaat. Beluister het interview:

Lex merkte ook Nico Volckeryck (Unizo Antwerpen) op in de tribune. Hij vraagt hem wat voor Unizo Antwerpen en de Antwerpse middenstand de belangrijkste evolutie van 2010 is.

Om half twaalf eindigde de gemeenteraad. Onze politiek verslaggever blikt nog even vooruit naar wat 2011 brengt...

Onze vliegende reporter was ook aanwezig op 't Schoon Verdiep. Hij polste naar de goede voornemens van de gemeenteraadsleden. U kan die reportage vanaf dinsdagochtend op onze website raadplegen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER