Junior Kabunda dreigt te ontsnappen - jury zit samen

Junior Kabunda dreigt te ontsnappen - jury zit samen

Junior Kabunda dreigt te ontsnappen - jury zit samen

Print
De gevangenis van Nijvel vreest dat Junior Pashi Kabunda een ontsnappingspoging voorbereidt. Advocaat-generaal Pierre Rans is ingelicht. De jury op het assisenproces in Brussel heeft ondertussen een antwoord op de schuldvraag.

In de cel van Junior Kabunda werd een SIM-kaart gevonden, wat laat vermoeden dat hij contact heeft gehad met de buitenwereld.

De verdachte verklaarde eerder al eens aan een medegevangene dat hij een ontsnapping aan het voorbereiden is. De gevangenis trof toen extra veiligheidsmaatregelen en liet de bewaking van de gedetineerde opdrijven.

Kabunda staat momenteel samen met Laurent Oniemba terecht voor de moord op de beroemde pianist Benjamin Rawitz. Kabunda zelf wordt ook nog beschuldigd van de moord op zijn dochtertje Anaïs (1,5) en haar overgrootmoeder. Hij probeerde ook om zijn vriendin Céline, de moeder van Anaïs, te wurgen.

De assisenjury zit momenteel samen over de motivering van de schuldvraag. Donderdagmorgen kregen de gezworenen 34 vragen. Rond 15.15 uur hadden ze een antwoord en daarna trokken ze zich opnieuw terug om te beraadslagen over de motivering van de schuldvraag.

MEEST RECENT