Nieuwe N-VA-afdeling wil het gemeentebestuur prikkelen

Print
Westerlo - Westerlo heeft er een nieuwe politieke partij bij. In september werd een plaatselijke afdeling van de N-VA boven de doopvont gehouden. De prille afdeling wil in de volgende legislatuur het beleid prikkelen vanuit een positieve ingesteldheid.
Sinds het uiteenvallen van de Volksunie (VU) is er in Westerlo jarenlang een vacuüm geweest op het Vlaams-Nationale terrein. Noch Spirit, noch N-VA richtten in Westerlo een afdeling op. Toch stemde er bij de laatste federale verkiezingen ruim 32 procent van de kiezers in kanton Westerlo op de NV-A.

"Daar wilden we iets mee doen", vertelt voorzitter Guy Van Dijck uit Heultje (Westerlo). "Niet dat we de ambitie hebben om dat bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen te evenaren. Niemand van de voorlopig 32 leden heeft trouwens ervaring in de gemeentepolitiek. Maar net die maagdelijkheid kan een troef zijn. We hebben er nog een frisse kijk op."

De Westelse N-VA vindt de absolute meerderheid van de CD&V in de gemeenteraad geen gezonde zaak. "Op den duur stel je jezelf als beleidsmaker niet meer in vraag. Wij willen hen op een positieve manier prikkelen", legt Van Dijck uit.

De nieuwe partij wil in Westerlo werk maken van 2 actiepunten: fietssnelwegen in aparte beddingen en een warme samenleving die vertrekt vanuit buurtwerking en die de betrokkenheid van de burger in de deelgemeenten vergroot.

NV-A Westerlo stelt zichzelf in Westerlo voor op de kerstmarkt van 19 december.

www.-va.be/westerlo

Jan SPRUYT
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio