Juridisch onderzoek rond discrimatie leeflonen

Juridisch onderzoek rond discrimatie leeflonen

Juridisch onderzoek rond discrimatie leeflonen

Print
Antwerpen - Het Centrum voor Gelijke Kansen en Racismebestrijding (CGKR) voert een onderzoek naar mogelijke discriminatie bij het verhogen van de leeflonen door het OCMW.

Het Antwerpse OCMW wil vanaf volgend jaar het leefloon optrekken van een duizendtal klanten. Het gaat om mensen die geen enkel uitzicht meer hebben op een job. Alleen leefloners die ingeschreven staan in het bevolkingsregister komen in aanmerking voor deze verhoging.

“Mensen met een andere nationaliteit worden dus uitgesloten”, zegt CGKR-directeur Jozef De Witte. “Hier zit een zekere grond van discriminatie in. Alleen weet ik niet of de werking van het OCMW en de regelingen rond leeflonen wel onder de wetgeving rond antidiscriminatie valt. De wet is van toepassing op onder meer arbeid en wonen. Onze juristen onderzoeken dit nu. Tot dan wens ik geen uitspraak te doen over de grond van de zaak.”

Enkele Antwerpse sociale middenveldorganisaties onderzoeken of ze het onderscheid voor wie in het vreemdelingenregister staat, juridisch kunnen aanvechten.

SVW

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio