Vakantie

Het weerbericht voor Limburg

Print

Update donderdag 16 december 7u

Vanochtend vroeg trekken er sneeuwbuien van west naar oost over Limburg. In de loop van de ochtend worden dat stilaan buien van smeltende sneeuw bij oplopende temperaturen. Uiteindelijk gaat het ook een hele poos regenen.

Namiddag wordt het even zo'n +2 tot +3°C. In de loop van de namiddag stroomt dan weer koudere lucht binnen waardoor de laatste neerslag opnieuw als sneeuw kan vallen met mogelijk een problematische avondspits tot gevolg. Het gaat vanavond ook weer overal vriezen waardoor het op plaatsen waar geen nieuw zout is gestrooid (en het oude is weggespoeld) zeer glad zal worden. Tijdelijk wordt het droog maar in de nacht naar vrijdag kunnen verspreid een aantal sneeuwbuien vallen, voornamelijk in de zuiwestelijke helft van de provincie.

Vrijdag moeten we vooral in de voormiddag nog rekening houden met lokale sneeuwbuien. Namiddag blijft het op de meeste plaatsen droog met enkele opklaringen. Het wordt weer een heuse ijsdag met minima rond -5°C en maxima tot -1°C.

Zaterdag blijft het zeer koud met minima rond -8°C en maxima rond -2°C. Bovendien passeert er in de loop van de namiddag of vooravond een sneeuwzone van west naar oost over de provincie. Deze sneeuwzone verliest aan activiteit naarmate ze verder naar het oosten trekt, al lijkt het momenteel toch wel aannemelijk dat overal enkele centimeters sneeuw zal vallen.

Ook zondag is het nog ronduit winters met flinke vrieskou in de nacht en ochtend en overdag temperaturen om en bij het vriespunt. Opnieuw kan er periodiek sneeuw vallen.

Ook maandag en dinsdag blijft het alvast koud en kan het sneeuwdek in stand worden gehouden of misschien zelfs nog wat worden aangedikt. Of de winter zich ook weet te handhaven in de laatste dagen voor Kerstmis is momenteel nog onzeker. Het is een fragiele situatie maar de mogelijkheden blijven zeker aanwezig.

Ruben Weytjens

NIET TE MISSEN