Grootste concentratie kerstbieren ter wereld in Essen

Grootste concentratie kerstbieren ter wereld in Essen

Grootste concentratie kerstbieren ter wereld in Essen

Print
Essen - Zaterdag 18 december vanaf 14.00u en zondag 19 december vanaf 12.00u, organiseert de bierproeversclub O.B.E.R. (Objectieve Bierproevers van de Essense Regio) haar 15e Kerstbierfestival in de Heuvelhal te Essen.
16 nieuwe eindejaarscreaties van Belgische brouwerijen.Genieten van een bijzondere selectie van op houten vaten gerijpte bieren. Een zeldzaam bier van 't vat met ernaast hetzelfde bier van de fles vergelijken. Of een kerstbier dat een jaartje rijping heeft gehad proeven naast zijn jongere broer. Dit kan volgend weekend op het kerstbierenfestival van O.B.E.R. Het is een festival met naam, dat bewijst het aantal nationaliteiten dat er over de vloer komt. Vorig jaar onder meer uit :Maleisië, Indonesië, de VS, Japan, Mexico, Spanje, Finland, Frankrijk, Zweden en Denemarken

3000 km

Bestuurslid Gunter Mertens licht toe : "Ter gelegenheid van Kerstmis brouwen veel brouwerijen een speciaal kerstbier en vaak ook een winterbier of feestbier.Dit maakt dat wij dit jaar weer meer dan 150 bieren aan ons publiek kunnen voorstellen."

"De smaken van deze bieren vertegenwoordigen het hele spectrum van de biersmaken die wij in België kennen. En deze Belgische traditie willen we in stand houden. We proberen werkelijk elk kerst- of winterbier dat in België wordt gebrouwen te schenken."

Voor de bieren van de grote brouwers is het geen probleem om ze in huis te halen, maar de kleine brouwerijtjes, vaak weggestopt in één of ander West-Vlaams of Ardens gehuchtje, leveren hun bieren niet aan de drankenhandels in de regio. Die moeten we dus zelf aan de brouwerij gaan halen. We rijden zelf zo'n 3000 km om alles tijdig in Essen te krijgen. Maar we doen het graag, want net de aanwezigheid van deze bieren maakt het verschil voor de echte kenners."Info http://www.ober.been www.kerstbierfestival.be

Kris Peeters
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio