©  BELGA

Westerlo woest om niet-gefloten strafschop: “Jammer dat er vandaag geen VAR aanwezig was”

Het gespreksonderwerp na Westerlo – Racing Genk was de strafschopfase in de toegevoegde tijd. Voor verdediger Rubin Seigers was het duidelijk: de bal had op de stip moeten gaan. Jonas De Roeck wilde zich niet verschuilen achter de afwezigheid van de VAR.

bdh, sks

LEES OOK. Ongenaakbare Onuachu (en afwezigheid VAR) maken einde aan bekeravontuur van Westerlo

Seigers: “Die bal had op de stip moeten gaan”

De beelden van de cameraman van Westerlo achter doel waren duidelijk. Op een schot uit de tweede lijn beroerde Gerardo Arteaga de bal met de bovenarm. De Mexicaan probeerde zijn arm daarna nog wel weg te trekken, maar toen was het kwaad al geschied.

“Die bal had op de stip moeten liggen”, was verdediger Rubin Seigers duidelijk. “Volgens de scheidsrechter kreeg hij de bal tegen de schouder en probeerde hij het schot nog te ontwijken. Een vreemde uitleg. Als verdediger is het een natuurlijke reactie om een beweging naar de bal te maken, zeker als de bal naar doel gaat. Het is jammer dat er vandaag geen VAR aanwezig was.”

Coach Jonas De Roeck wilde zich daar achteraf niet achter verschuilen. “Strafschop of niet. We hebben vandaag voldoende kansen gehad om te scoren. Alleen was Racing Genk net iets efficiënter dan wij.”

Optrekken aan prestatie

Los van de strafschopfase waren ze bij Westerlo tevreden over de geleverde prestatie. “Die was veel beter dan in Genk”, trapte Seigers een open deur in. “Er was veel meer intensiteit en we zaten er veel korter op. Racing Genk kwam minder in zijn spel en aan de bal durfden we zelf meer voetballen.”

“Misschien heeft dat gezien het overwicht iets te weinig kansen opgeleverd, maar daar maak ik me weinig zorgen over. In andere wedstrijden hebben we wel veel doelgevaar gecreëerd. Laten we dus vooral het positieve onthouden en zaterdag nog één keer vlammen tegen Oostende.”

©  Dick Demey

Nick Gillekens moet zich slechts één keer gewonnen geven: “RC Genk had genoeg aan één kans”

Als doublure van Sinan Bolat kreeg Nick Gillekens voor de tweede keer dit seizoen zijn kans in een wedstrijd met inzet. Eind september debuteerde hij voor Westerlo in de bekerwedstrijd tegen Eendracht Aalst. “Ik moest inderdaad geduldig zijn”, zei Gillekens. “Het is jammer dat er voor mij, door de uitschakeling, voorlopig geen vervolg komt. Ik wil het coach moeilijk blijven maken.”

Over de prestatie van Westerlo was hij meer dan tevreden. “We speelden een goede wedstrijd, zoals we al het hele seizoen doen. Dit Westerlo heeft een sterke groep waarin elke speler een basisplaats kan afdwingen. Bij het doelpunt van RC Genk stonden we met vier spelers rond de bal. Zo zie je maar: RC Genk heeft genoeg aan een kans. Pech voor ons. We hadden nadien overwicht en drukten onze tegenstander achteruit.”

In de toegevoegde tijd rukte Gillekens mee op bij een hoekschop. In die fase was er bij de thuisploeg appel voor handspel. “Ik zag het zelf niet gebeuren. Maar van mijn ploegmaats en de cameraman van onze club hoorde ik dat de bal duidelijk met de arm werd geraakt. Jammer dat er geen VAR was. Zaterdag hopen we met een goed resultaat de onderbreking in te gaan”, aldus de doelman.

Thomas Van den Keybus baalt na nipte nederlaag: “Tegen KV Oostende een reactie laten zien”

Bij Thomas Van den Keybus overheerste de ontgoocheling na de nipte nederlaag tegen RC Genk. “Vooral een gevoel van ontgoocheling”, zuchtte de middenvelder.

“Ik ben trots op onze prestatie. We begonnen gretig aan de wedstrijd. Helaas zit onze tegenstander in een superperiode en na de 0-1 werd het moeilijk voor ons. Het was te veel net niet. Ondanks onze voorbeeldige mentaliteit waarin we negentig minuten bleven gaan. Zaterdag tegen KV Oostende moeten we een reactie laten zien en deze nederlaag doen vergeten. We willen absoluut de break in gaan met drie punten.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Beker van België