©  BELGA

©  BELGA

©  BELGA

1 / 3
thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:

Dessel met forfaitscore onderuit tegen AA Gent: “Ongeacht het resultaat toch genoten van de wedstrijd”

Het bekeravontuur van Dessel Sport is afgelopen. De Kempense eerstenationaler moest nederig het hoofd buigen voor AA Gent. De profclub was van bij de aftrap duidelijk te sterk en dat resulteerde uiteindelijk in een 0-5-nederlaag.

Annelies Frederickx

Mocht Dessel Sport enige hoop koesteren om AA Gent het vuur aan de schenen te leggen, dan werd die hoop al snel de kop ingedrukt. Na exact één minuut legde Hong de 0-1 tegen de netten en de Gentse profs hielden het tempo hoog. Dessel Sport stond erbij en keek ernaar. “Dat openingskwartier was inderdaad een hel”, gaf doelman Gian Geladé eerlijk toe. “Toen ik Gent zo zag spelen ontstond de vrees om veel ballen binnen te krijgen. Zij legden ons een verschroeiend tempo op en dat konden we duidelijk niet volgen. Bovendien werden alle fouten genadeloos afgestraft. Zo volgden de doelpunten elkaar in sneltempo op en was de match al snel gespeeld.”

In het derde kwartier kon doelman Geladé zich toch enkele keren onderscheiden op pogingen van onder meer Depoitre, maar na de rust moest hij zich al snel een vijfde keer omdraaien. “Na dat doelpunt nam AA Gent flink wat gas terug”, aldus nog de Desselse goalie. “Zo bleef die 0-5 tot het einde op het bord staan, al dwongen zij natuurlijk nog wel enkele kansen af. Het is uiteraard niet leuk om te verliezen, maar dit was wel een mooie affiche tegen een Belgische topclub. Daarom heb ik er toch van genoten. Dat moest, ongeacht het resultaat, want zulke wedstrijden speel je niet vaak als amateurclub.”

Ook bij trainer Michel Kenis lag het openingskwartier zwaar op de maag. “Het is inderdaad jammer dat de match in amper vijftien minuten beslist was. Die tegendoelpunten zijn al het hele seizoen ons pijnpunt en dat was nu niet anders. Gelukkig liepen we geen extra blessures op, want de reguliere competitie is uiteraard prioritair. Ook op mentaal vlak zal deze nederlaag geen sporen nalaten. We speelden tegen een ploeg uit de top-5 van 1A en dus kunnen de jongens deze verliespartij relativeren.”

    MEER OVER KFC Dessel Sport

    Aangeboden door onze partners

    MEER OVER VOETBAL