Het UZA valt zelf onder het Helix-ziekenhuizennetwerk. 

Het UZA valt zelf onder het Helix-ziekenhuizennetwerk. © BELGA

Universitair Ziekenhuis Antwerpen juicht fusie van GZA en ZNA toe: “Samenwerking biedt unieke perspectieven”

Het Antwerpse Universitaire Ziekenhuis (UZA) valt nog als een van de weinige ziekenhuizen niet onder de nieuwe koepel Ziekenhuis aan de Stroom (ZAS) van GZA en ZNA. De mensen van de universiteit wensen hun nieuwste collega een mooie toekomst toe en willen in de toekomst nog nauwer samenwerken met ZAS.

“De Universiteit Antwerpen en haar Faculteit Geneeskunde en Gezondheidswetenschappen, samen met het Universitaire Ziekenhuis Antwerpen (UZA) en de partners van het Helix-netwerk, juichen de fusie tussen GZA en ZNA toe en wensen het ZAS een mooie toekomst toe”, zegt professor Guy Hubens, academisch opdrachthouder van de ziekenhuisnetwerking.

De fusie kan volgens hem een grote troef zijn voor alle actoren in de gezondheidszorg. Het UZA valt sinds een paar jaar zelf onder het ziekenhuisnetwerk Helix, samen met AZ Klina in Brasschaat, AZ Monica in Antwerpen en Deurne, AZ Voorkempen in Malle en AZ Rivierenland in Reet, Bornem en Willebroek.

Professor Guy Hubens: “De Universiteit Antwerpen wenst de nieuwe koepel Ziekenhuis aan de Stroom een mooie toekomst toe.” 

Professor Guy Hubens: “De Universiteit Antwerpen wenst de nieuwe koepel Ziekenhuis aan de Stroom een mooie toekomst toe.” ©  Uantwerpen.be

“Samenwerking intensifiëren”

“Samenwerking tussen het ZAS, het Helix-netwerk met het UZA, de Faculteit Geneeskunde en Gezondheidswetenschappen en de Universiteit Antwerpen biedt unieke perspectieven”, gaat Hubens verder. “Het is een garantie dat we voor onze toekomstige zorgverleners de beste opleidingen kunnen aanbieden, er baanbrekend internationaal toponderzoek kan worden verricht en de patiënten verzekerd kunnen zijn van de beste zorg in het kader van de meest kwaliteitsvolle zorgprogramma’s.”

UZA kijkt er ook naar uit om de al lopende samenwerkingen met de vroegere ZNA-GZA-ziekenhuizen te “intensifiëren”. “En om nieuwe samenwerkingsmogelijkheden te verkennen met de eengemaakte partner ZAS”, zegt Hubens. “We grijpen zo de kans om onze regio verder te laten opbloeien als plek van innovatie en creativiteit in de gezondheidszorg, met de ambitie om een wereldleider te worden in deze uitdagende sector. Antwerpen en de Antwerpse burgers verdienen dit.”

CITTA

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio