Vader Jan Suykerbuyk en zijn zoon Milan genieten van de deelrolstoelfiets in Essen, waar een proefproject loopt. © rr

Antwerpse interesse voor deelrolstoelfietsen: “Dit kan een succes worden”

Antwerpen -

De stad Antwerpen onderzoekt het inzetten van deelrolstoelfietsen om mensen met een beperking te laten genieten van fietsuitstapjes met familie en vrienden. Het is een proefproject van G-sport Vlaanderen. Essen stapte als eerste gemeente in dit proefproject.

Dat zegt schepen van Gelijke Kansen Karim Bachar (sp.a) op een vraag van CD&V-fractieleidster Nahima Lanjri. G-sport Vlaanderen startte met het pilootproject ‘deelrolstoelfietsen’. De gemeente Essen stapte als eerste gemeente mee in dit project. Het gaat daar om een elektrisch aangedreven model, waarbij iedere persoon in zijn eigen aangepaste en comfortabele rolstoel kan blijven zitten. Daar blijkt het al een succes te zijn.

Schepen van Gelijke Kansen Karim Bachar (sp.a) ©  jhs

“Deze vorm van deelmobiliteit kan ook in onze stad een succes kan zijn”, zegt Lanjri. “Denk maar aan de mogelijkheden die het biedt om vlot te shoppen in de stad of een culturele rondrit te doen langs onze talrijke monumenten en bezienswaardigheden.”

Schepen Bachar vindt het concept van een deelsysteem van rolstoelfietsen zeer waardevol.

“Het project ligt in lijn van onze doelstelling om de toegankelijkheid voor personen met een handicap te verbeteren. Dit najaar zal de stedelijke cel Gelijke Kansen ondersteuning krijgen van een tweede masterstudent mobiliteitswetenschappen van de Universiteit Hasselt. Zij onderzoeken hoe de mobiliteit voor personen met een handicap het best gestimuleerd kan worden. We nemen dit project zeker mee in dit onderzoek”, zegt Bachar. svw

MEER OVER Karim Bachar

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio