© ATV

Marokkaans consulaat ontvangt verdachte poederbrief: acht mensen even in quarantaine

Hoboken -

Op het Marokkaans consulaat in Hoboken is donderdag een verdachte brief met daarin een wit poeder aangekomen. Acht personen die de brief hadden aangeraakt, moesten even in quarantaine in het gebouw.

Omstreeks half drie werd de Antwerpse politie verwittigd. “Op het Marokkaanse consulaat aan de Antwerpsesteenweg in Hoboken was een verdachte brief aangekomen. De brandweer kwam meteen ter plaatse, ook de civiele bescherming werd gevraagd”, vertelt politiewoordvoerder Sven Lommaert. De civiele bescherming nam de brief mee en zal de inhoud ervan analyseren in het labo. Naar alle waarschijnlijkheid zat er suiker in de brief.

In het consulaat waren 34 personen aanwezig op het moment van de feiten. “26 van hen hebben de brief niet aangeraakt en konden geëvacueerd worden. Acht anderen, waaronder de consul, hebben de brief wel aangeraakt. Zij moesten even in quarantaine blijven. Niemand bleek fysieke klachten te hebben, dus mochten ook zij het gebouw verlaten”, aldus Lommaert. De acht kregen wel de raad mee om bij eventuele klachten meteen een dokter te verwittigen.

 © BFM

 © BFM 

 © BFM 

 © BFM 

 © BFM

 © BFM 

 © BFM

 jtp

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio