©  Photo News

 

 ©  Photo News

 

 ©  Photo News

 

 ©  Photo News

 

 ©  Photo News

1 / 5
thumbnail:  
thumbnail:  
thumbnail:  
thumbnail:  
thumbnail:  

Sprookje blijft duren: Beerschot stunt tegen Club Brugge en pronkt met 9 op 9

Negen op negen! Het sprookje van Beerschot blijft duren. Na zeges tegen Oostende en Zulte Waregem pakten de Mannekes nu ook de scalp van landskampioen Club Brugge. Rapha Holzhauser kroonde zich opnieuw tot matchwinnaar.

Club Brugge tegen Beerschot, dat was toch de match tussen de kampioen in de Jupiler Pro League en die van de Proxiumus League? De waardeverhoudingen tussen beide clubs mogen na de knappe zes op zes van de Mannekes dan wel wat bijgeschaafd zijn, er zou toch nog een zichtbaar kwaliteitsverschil op moeten zitten. Daar was tijdens de eerste helft in het Jan Breydelstadion weinig van te merken.

Beerschot, met dezelfde elf tussen de lijnen als vorige week tegen Zulte Waregem, toonde zich allesbehalve onder de indruk. Het niveau van blauw-zwart hielp daarbij wel een handje. De Bruggelingen acteerden veel te slordig en misten creativiteit om de Kielse achterhoede te verrassen. Zo trapte Hans Vanaken enkele voorzetten in niemandsland en stapelden de misverstanden bij de thuisploeg zich op. En dat in de vijftigste match van Philippe Clement als hoofdcoach. Hij zal het tegen zijn ex-club graag anders gezien hebben.

De troepen van Hernan Losada mogen zichzelf ook op de borst kloppen. In vergelijking met de wedstrijd tegen Zulte Waregem slopen er iets meer foutjes in het spel - niet onlogisch tegen de landskampioen. Bij Beerschot maakten ze dat goed met meer honger. Iets gretiger in de duels en iets korter op de bal. Noubissi - negentig minuten ijzersterk met zijn lichaam - zorgde na tien minuten voor de eerste waarschuwing. De Kameroense krachtpatser vond geen aanspeelpunt en sneed slim naar binnen. Via de voet van Balanta keerde het leer via de paal terug in het spel.

Beerschot kwam goed weg toen een doelpunt van Vormer werd afgekeurd voor buitenspel en Vanhamel een afstandsschot van de Nederlander in hoekschop duwde, net voor het halfuur sloeg het zelf genadeloos toe. Noubissi profiteerde van een misverstand tussen Vormer en Mata en stuurde Holzhauser perfect het straatje in. De Oostenrijker hield Sobol en de tackelende Rits af en prikte het leer in de verste hoek voorbije Mignolet.

Club Brugge wilde na de pauze een tweede thuisnederlaag op rij absoluut vermijden en drong Beerschot terug op de eigen helft. Maar ondanks het eenrichtingsverkeer richting Vanhamel en drie extra aanvallend ingestelde spelers - De Ketelaere, Okereke en Krmencik - bleef de dreiging lange tijd beperkt. Een schotje van Vanaken miste overtuiging. Na een heet standje in het strafschopgebied belandde een poging van Mata tegen de hand van Bourdin. Onbewust oordeelde de VAR, dus geen strafschop.

In het slotkwartier was het toch nog pompen of verzuipen voor Beerschot, dat slechts met mondjesmaat uit de blauw-zwarte omknelling wist te ontsnappen. De offensieve onmacht van Club werd echter geïllustreerd door invaller Krmencik. De Tsjechische aanvaller verscheen in de rebound op een schot van Balanta alleen voor Vanhamel, maar zelfs in drie tijden kon hij de Brusselaar niet passeren. Veel had het Club ook niet opgeleverd, Krmencik stond immers buitenspel. Een minuut eerder had de Tsjech al een kans gekregen, maar toen lag Vorogovskiy in de weg.

In de slotminuten kreeg Krmencik nog twee kansen om een puntje in Brugge te houden, maar opnieuw toonde Vanhamel zich de sterkste. Eerst met een knappe parade aan de eerste paal, even later zorgde een gekraakt schot van de Tsjech voor iets minder problemen.

En zo gaan de drie punten mee op de bus richting Antwerpen en blijft het sprookje van Beerschot maar duren. Na zeges tegen KV Oostende en Zulte Waregem nu een echte stunt op het veld van Club Brugge. Laat Standard maar komen, zullen ze nu op het Kiel denken.

Kersten Steurbaut 

    MEER OVER K. Beerschot V.A. LIVE: volg alle matchen live

    MEER OVER VOETBAL