2x gratis naar Antwerpen Barok 2018. Rubens Inspireert

Tijdens 'Antwerpen Barok 2018. Rubens inspireert' staan de schijnwerpers van 1 juni tot begin 2019 op Pieter Paul Rubens, één van de invloedrijkste kunstenaars ooit én de beroemdste inwoner van de stad Antwerpen. Maar het stadsfestival gaat nog veel verder: het vertelt een verhaal over barok, vroeger en nu en brengt de historische barok in dialoog met hedendaagse kunst.

'Antwerpen Barok 2018. Rubens inspireert' laat je op een verrassende manier Antwerpen zien. Het culturele programma is uitgesproken extravert en combineert artistieke eigenzinnigheid met volkse authenticiteit. Van Jan Fabre die aan de slag gaat met de Sint-Augustinuskerk, over inspirerende barokwandelingen tot jong extravert talent als Athos Burez in het M.A.S.

Wat het meest verrast aan ‘Antwerpen Barok 2018. Rubens inspireert’ zijn de gelijkenissen tussen vroeger en nu. Dat merk je aan kunstenaars zoals Luc Tuymans die, net als Rubens, in Antwerpen wonen en werken, maar onvermoeid internationaal uitzwermen. Of aan Antwerpen als magneet voor mensen uit alle hoeken van de wereld, om hier te zíjn, om schoonheid te beleven, om kunst te maken. Kunst die knettert, vonkt en verrast.

Als abonnee van Gazet van Antwerpen ontdek jij ‘Antwerpen Barok 2018. Rubens inspireert’ als eerste tijdens het feestelijke openingsweekend op 1, 2 en 3 juni 2018 op diverse locaties in Antwerpen. Heel wat deelnemende locaties openen dan de deuren, vaak vergezeld door een overvloedig openingsfeest. Jouw 2 gratis Baroque Festival Cards zijn geldig tot januari 2019, maar tijdens het feestelijke openingsweekend vallen er nog tal van extra’s te beleven bovenop het reguliere programma.
Zo zijn er aan de voet van de Sint-Carolus Borromeuskerk zondagavond gratis concerten van onder meer het Deense Efterklang, in samenwerking met het Antwerpse muzikantencollectief Baroque Orchestration X (B.O.X), Dez Mona en het koor van Tutti Fratelli.

Alle 4.000 Baroque Festival Cards zijn uitgedeeld. Binnenkort zijn er nieuwe acties met tickets of cadeaus.

* op = op

Deze actie loopt tot 31/12/2018

Praktische info


Wanneer is de festivalpas geldig?

De 2 Baroque Festival Cards ter waarde van € 50 zijn 48 uur geldig. Deze tijd gaat in vanaf dat het eerste bezoek gescand wordt bij het deelnemend museum of de deelnemende kerk. Het stadsfestival loopt van 1 juni 2018 tem 13 januari 2019.

Waarvoor kan ik de festivalpas gebruiken?

De Baroque Festival Card geeft gratis toegang tot alle tentoonstellingen en Monumentale Kerken die deel uitmaken van het culturele stadsfestival ‘Antwerpen Barok 2018. Rubens inspireert’. Openbaar vervoer is niet inbegrepen.

Hoe leg ik mij bezoek vast?

Onderaan op deze detailpagina kan je je 2 Baroque Festival Cards ter waarde van € 50 aanvragen. Vervolgens ontvang je per mail de unieke festivalpassen.

Hoe gebruik ik de festivalpas?
De Baroque Festival Card mag geprint of op smartphone getoond worden bij bezoek aan museum/kerk. Voor iedere bezoeker geldt een individueel E-ticket. Eenzelfde E-ticket kan niet door meerdere bezoekers gebruikt worden.

Wat zijn de openingstijden van het stadsfestival?

De openingstijden zijn afhankelijk per locatie. Voor alle info www.antwerpenbarok2018.be

Heb je hier nog vragen bij? Onze medewerkers helpen je graag verder via 03/303.30.37 Elke werkdag tussen 8u en 17u en zaterdag tussen 9u en 12u.

Ga naar je abonnee overzicht >