Met 2 voor de prijs van 1 naar Antwerp Symphony Orchestra

Als abonnee van Gazet van Antwerpen profiteer jij van een voordeeltarief op enkele klassieke stadsconcerten. Geniet nu van 50% korting op onderstaande concerten, in de Koningin Elisabethzaal of De Roma.

Herdenkingsconcert 14-18
Zaterdag 10.11.2018 - 20:00
Koningin Elisabethzaal (rang 2 of 3)

De ‘Groote Oorlog’ van 1914-1918 maakte een diepe impact, ook op de kunstenaars van bij ons. Het Antwerp Symphony Orchestra en sopraan Liesbeth Devos markeren de honderd jaar sinds het einde van de Eerste Wereldoorlog met muziek van componisten als Strauss, Debussy en Mortelmans. De muziek wordt aangevuld met poëzie, brieven en dagboekfragmenten uit die periode van Vlaamse schrijvers als Paul van Ostaijen, met veel inlevingsvermogen gebracht door Vic De Wachter en Gilda De Bal.


Filmconcert: West Side Story
Zondag 02.12.2018 – 20:00
De Roma (standaard)

Tien Oscars won West Side Story in 1961. Meer dan vijftig jaar later oogt het New Yorkse Romeo en Julia nog steeds stijlvol, en de soundtrack door Leonard Bernstein is op zich al een meesterwerk. Het Antwerp Symphony Orchestra wordt voor dit filmconcert aangevoerd door dirigent John Axelrod, die zelf compositieles kreeg van Bernstein. Om deze terugblik op de filmgeschiedenis compleet te maken, vindt het filmconcert plaats in onze majestueuze en nostalgische filmzaal De Roma.


Antwerp Symphony Orchestra & accordeonvirtuoos Richard Galliano
Vrijdag 08.02.2019 – 20:00
Koningin Elisabethzaal (rang 2 of 3)

Samen met dirigent Wayne Marshall en het Antwerp Symphony Orchestra neemt de briljante Franse accordeonvirtuoos Richard Galliano je mee op trektocht door het niemandsland tussen Piazzolla, café-chanson, vooroorlogse swing, improvisaties à la Coltrane en nieuwe jazz. Een onvergetelijk concert vol gedurfde artistieke cross-overs.


Ray Chen ontroert met Brahms
Vrijdag 05.04.2019 – 20:00
Koningin Elisabethzaal (rang 2 of 3)

Alles aan Brahms’ magistrale Vioolconcerto straalt optimisme en idealisme, luxe en weelde uit. Elisabethwedstrijdwinnaar en sterviolist Ray Chen staat in voor de mateloos mooie vioolpartij, Robert Trevino vult aan met de Tweede symfonie van Brahms.

Deze actie loopt tot 31/12/2018

Praktische info


Ga naar je abonnee overzicht >