TV-Gids

dinsdag, 24 mei 2016

Komen Eten

Komen Eten

VIER | Realityreeks | dinsdag 24 mei, 17u10 - 18u00.

met Herman Verbruggen

Roger (67) is geen onbekende op de Kempense camping Breebos. Hij maakt elke dag een wandelingetje om zijn campinggenoten te begroeten. Voor Roger is plezier maken en veel lachen de essentie van het leven. Zijn gasten ontvangt hij in een heel ruime caravan waar Roger alles heeft wat hij nodig zou kunnen hebben om zijn oude dag door te brengen. Hij is een binnenschipper op rust en vindt dat het na een leven hard werken op een schip, hoog tijd is om te genieten van de rust. Het is niet toevallig dat Roger zijn menukaart presenteert in de vorm van een gevouwen bootje. Op dat menu prijkt als hoofdgerecht een stevige côte à l'os, want Roger kijkt niet op een calorietje meer of minder. Ook niet tijdens het koken, want hij kookt vanavond letterlijk tussen pot en pint. Honger zullen Rogers gasten niet lijden vandaag en van overdreven stijf gedoe zullen ze ook geen last hebben. Voor Roger primeert het eten en de gezelligheid, en aan etiquette doet hij niet mee. Zijn gasten zitten immers op een camping en niet op restaurant.

Herhaling

Komen Eten

VIER | Realityreeks | dinsdag 24 mei, 19u50 - 20u35.

met Herman Verbruggen

De 47-jarige Yves wíl niet enkel winnen, maar is ervan overtuigd dat hij gewoonweg gáát winnen. Hij is sommelier en dat zou wel eens een extra troef kunnen zijn vanavond. Yves vindt dat hij de leukste job ter wereld heeft, want hij wordt betaald om de hele dag door te drinken. Een koelkast kan niet gevuld genoeg zijn volgens Yves, dus heeft hij er voor de zekerheid drie. Kwestie van niet te snel zonder voorraad te vallen. Ook het showelement verdient de nodige aandacht bij Yves en hij sabreert de flessen die hij zijn gasten aanbiedt. In de keuken is Yves een echte stresskip. Alles moet tot in de perfectie uitgevoerd worden en dat bezorgt hem hartkloppingen. Het mag niet verbazen dat Yves al vijf hartaanvallen achter de rug heeft en dat hij momenteel rondloopt met een pacemaker. Voor Yves wordt het dus vooral zaak om het einde van de Komen Eten-week te halen. Terwijl hij de sabayon klopt voor zijn dessert, worden de genodigdeb getrakteerd op een optreden van een salsagroep. Yves' gasten wagen zich even later zelf aan een pasje of twee op het ritme van de sabayonklopper.

Herhaling

Komen Eten

VIER | Realityreeks | woensdag 25 mei, 02u10 - 02u50.

met Herman Verbruggen

De 47-jarige Yves wíl niet enkel winnen, maar is ervan overtuigd dat hij gewoonweg gáát winnen. Hij is sommelier en dat zou wel eens een extra troef kunnen zijn vanavond. Yves vindt dat hij de leukste job ter wereld heeft, want hij wordt betaald om de hele dag door te drinken. Een koelkast kan niet gevuld genoeg zijn volgens Yves, dus heeft hij er voor de zekerheid drie. Kwestie van niet te snel zonder voorraad te vallen. Ook het showelement verdient de nodige aandacht bij Yves en hij sabreert de flessen die hij zijn gasten aanbiedt. In de keuken is Yves een echte stresskip. Alles moet tot in de perfectie uitgevoerd worden en dat bezorgt hem hartkloppingen. Het mag niet verbazen dat Yves al vijf hartaanvallen achter de rug heeft en dat hij momenteel rondloopt met een pacemaker. Voor Yves wordt het dus vooral zaak om het einde van de Komen Eten-week te halen. Terwijl hij de sabayon klopt voor zijn dessert, worden de genodigdeb getrakteerd op een optreden van een salsagroep. Yves' gasten wagen zich even later zelf aan een pasje of twee op het ritme van de sabayonklopper.

Herhaling