TV-Gids

donderdag, 10 september 2015

Komen Eten

Komen Eten

VIER | Realityreeks | donderdag 10 sep, 17u10 - 18u00.

met Herman Verbruggen

De twee belangrijkste woorden in het leven van de 44-jarige Wim zijn ongetwijfeld Harley en Davidson. Hij is de trotse bezitter van een black beauty en dat is duidelijk te merken in zijn huis. Tot in de kleerkast toe straalt het hele huis de liefde voor de motor uit. En volgens Wim moet je een Harley behandelen zoals een vrouw: koesteren, goed soigneren en schoon op zitten. Wim is het prototype van een ruwe bolster met een blanke pit en is vast van plan om vandaag goed te scoren bij zijn gasten. De pleziermaker in Wim ontwaakt al tijdens het koken, want zelfs in de keuken kan hij een dansje niet laten. Naast een menu met een bijzonder hoofdgerecht, voorziet Wim als klap op de vuurpijl een drankspelletje voor zijn gasten.

Herhaling

Komen Eten

VIER | Realityreeks | donderdag 10 sep, 20u05 - 21u05.

met Herman Verbruggen

De 54-jarige Marc sluit de Komen Eten-week af. Voor de kost is hij actief als fiscalist en in zijn vrije tijd als wielertoerist. Marc houdt er niet van om in de keuken een vast stramien aan te houden of om exact de richtlijnen van een recept te volgen. Hij is eerder van het spontane type, die kookt op het gevoel. Aan de eettafel staat één groene stoel en die is exclusief voorbehouden voor Marc zelf, want "de stoel is speciaal, net zoals ik". Marc heeft twee adoptiekinderen met Indiase roots, maar laat die Indiase toetsen niet terugkomen in zijn menu. Daar speelt de struisvogel de hoofdrol met struisvogelragout als hoofdgerecht en een mysterieus struisvogelei als dessert. Zelfs de menukaart is erg struisvogel-geïnspireerd. Het allermoeilijkste gedeelte van de avond is volgens Marc de tafel dekken. Daar komt zelfs een meetlat aan te pas.

Komen Eten

VIER | Realityreeks | vrijdag 11 sep, 00u00 - 00u45.

met Herman Verbruggen

De 54-jarige Marc sluit de Komen Eten-week af. Voor de kost is hij actief als fiscalist en in zijn vrije tijd als wielertoerist. Marc houdt er niet van om in de keuken een vast stramien aan te houden of om exact de richtlijnen van een recept te volgen. Hij is eerder van het spontane type, die kookt op het gevoel. Aan de eettafel staat één groene stoel en die is exclusief voorbehouden voor Marc zelf, want "de stoel is speciaal, net zoals ik". Marc heeft twee adoptiekinderen met Indiase roots, maar laat die Indiase toetsen niet terugkomen in zijn menu. Daar speelt de struisvogel de hoofdrol met struisvogelragout als hoofdgerecht en een mysterieus struisvogelei als dessert. Zelfs de menukaart is erg struisvogel-geïnspireerd. Het allermoeilijkste gedeelte van de avond is volgens Marc de tafel dekken. Daar komt zelfs een meetlat aan te pas.

Herhaling