woensdag, 16 april 2014
aanmelden
Helder 2° / 15° Helder

Boonen start in Ronde van Californië

boonen start in ronde van californie

21/04/'12 Wielrennen Tom Boonen raakt stilaan verlost van de problemen aan zijn linkervoet en kan de training opnieuw beginnen opdrijven. De winnaar van onder meer de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix komt opnieuw in koers in de Ronde van Californië, van 13 tot 20 mei. Dat bevestigde Tornado Tom zaterdag in de marge van zijn jaarlijkse fandag in Balen.

Na zijn zege in de Helleklassieker wou Boonen aanvankelijk ook nog starten in de Amstel Gold Race, in de eerste plaats om er zijn ploeg te helpen. Een blessure aan een pees van zijn linkervoet dwong hem echter om zijn rustpauze te vervroegen.

"Het gaat al beter met mijn voet", vertelde de kopman van Omega Pharma-Quick.Step op de wegsite van zijn team. "Na Parijs-Roubaix heb ik drie dagen gerust, en daarna herbegon ik met wat mountainbiken, een uurtje per dag. De laatste dagen zit ik alweer op mijn gewone koersfiets en nu kan het trainen echt opnieuw beginnen."

Boonen zal dus hervatten in de Ronde van Californië, hoogstwaarschijnlijk staat hij dan nog steeds aan de leiding in de WorldTour. "Het seizoen is echter lang, en het wordt niet makkelijk voor me om nog punten te pakken. Maar als ik in september nog bij de besten sta, dan probeer ik mee te doen voor een goed eindklassement. Mijn hoofddoelen die dit seizoen nog komen, zijn evenwel de Spelen en het WK."

Foto Belga

Regionaal nieuws