donderdag, 17 april 2014
aanmelden
Helder 2° / 15° Helder

Den Daak verhuist volgend jaar naar De Locht

22/06/'12 Duffel (2570) De gemeente Duffel wil volgend jaar de gelijkvloerse verdieping van kasteel De Locht verbouwen in functie van de inrichting van jongerencentrum Den Daak.

"Door het wegnemen van enkele wanden creëren we een caféruimte met een vast podium, een toog en een ophangsysteem voor geluid en licht. We vervangen de ramen en deuren op de gelijkvloerse verdieping door akoestisch verbeterd schrijnwerk om geluidsoverlast uit te sluiten. Aan de kant van de Nete bouwen we een buitenterras", somt schepen van Jeugd Patrik Van Herck (CD&V) enkele ingrepenop.

De gemeente raamt deze verbouwingen op 363.682 euro en de uitvoeringstermijn bedraagt 120c werkdagen. "Zowel de raad van bestuur van vzw Den Daak als de jeugdraad gaf een positief advies. De clubs die op dit moment nog gehuisvest zijn op de gelijkvloerse verdieping, zijn allemaal op de hoogte en er werd voor ieder een oplossing gezocht en gevonden", onderstreept Van Herck.
Het dossier wordt op maandag 25 juni ter goedkeuring aan de gemeenteraad voorgelegd.

Den Daak heeft een nieuwe stek nodig, omdat de huidige locatie aan de Handelsstraat in gemeenschapscentrum Plaza geïntegreerd wordt.

Chris VAN ROMPAEY

Meer nieuws uit duffel
Uw correspondent:
  • Chris Van Rompaey
Wachtdiensten in Duffel
Bekijk de wachtdiensten


Het weer in Duffel
Vandaag Helder 2,9 ° regen 0,00 mm
Morgen Helder 5,6 ° regen 0,00 mm
Powered by Inmemoriam.be Overlijdens in Duffel

Er zijn recent geen nieuwe overlijdens toegevoegd

Meer