vrijdag, 18 april 2014
aanmelden
Zwaar bewolkt 8° / 12° Zwaar bewolkt

't Rozenhofke staat te koop

08/04/'09 Herentals (2200) Het café met rendezvousmogelijkheid Rozenhof op de Lierseweg zoekt een nieuwe eigenaar. De huidige eigenaar doet het pand van de hand nu de handelshuur met de uitbaters afloopt.

Taverne Rozenhof is zo’n horecazaak die tot ver buiten de gemeentegrenzen een belletje doet rinkelen. Of beter: een grijns op het gezicht tovert. Het bijzonder populaire etablissement is een typisch voorbeeld van een huis van lichte zeden, waarvan er op de Lierseweg in Herentals nog ettelijke gevestigd zijn.

De handelshuur van de huidige uitbaters uit Bouwel (Grobbendonk) loopt in september na 27 jaar wettelijk af. Eigenaar Charel Mertens, zelf de allereerste uitbater van het Rozenhof, maakt van die gelegenheid gebruik om het pand te verkopen. De vraagprijs bedraagt 795.000 euro.

Animo

“Het gebouw uit 1950 is eigenlijk ook dringend aan renovatie toe, wat een bijkomende reden is voor de verkoop”, zegt makelaar Walter Wuyts van het vastgoedbureau JVG 1756, dat de verkoop behartigt.

Wuyts: “Ik moet zeggen dat er meteen al heel veel animo bestaat rond de verkoop. Aanvankelijk zijn dat natuurlijk meer de toeristen die uit nieuwsgierigheid contact nemen, maar er bestaat ook al ernstigere interesse. Ik denk wel dat het nog wel enkele maanden kan duren.”

Zaak verderzetten

Wuyts verwacht dat de toekomstige verwerver de horecazaak gewoon voort wil zetten. “Het gebouw is daarvoor uitermate geschikt. Het gaat om een bebouwd stuk van 600 vierkante meter op een terrein van 1.230 vierkante meter. Er ligt ook een parking naast het Albertkanaal bij. De twee overdekte terrassen zijn bouwovertredingen, maar zeker niet onoverkomelijk.”

Weinig aan de buitenkant doet vermoeden dat ’t Rozenhofke nog iets anders is dan een goed draaiende taverne. Maar op de bovenverdieping en zolder zijn tien kamers te huren, waardoor er ook rendezvousmogelijkheid is. Het is vooral de combinatie van de twee aspecten die de zaak zo’n grote weerklank in de ruime omgeving bezorgde.

Hans OTTEN

Reageer als eerste op dit bericht
Meer nieuws uit herentals
Uw correspondent:
  • Marc Helsen
Wachtdiensten in Herentals
Bekijk de wachtdiensten


Het weer in Herentals
Vandaag Zwaar bewolkt 9,7 ° regen 0,00 mm
Morgen Zwaar bewolkt 9,3 ° regen 0,00 mm
Powered by Inmemoriam.be Overlijdens in Herentals

Er zijn recent geen nieuwe overlijdens toegevoegd

Meer