dinsdag, 8 april 2014
aanmelden
Licht bewolkt 9° / 12° Licht bewolkt

Inleveren groenafval op containerpark valt stil

05/08/'09 Herentals (2200) Het nieuwe betaalsysteem op het Herentalse recyclagepark werkt vlot, maar er zijn weinig klanten.

De lange files van de vorige weken voor de ingang van het Herentalse recyclagepark zijn weer helemaal verdwenen.

De stad voerde afgelopen zaterdag het Diftarsysteem in voor groenafval. Dat betekent dat inwoners voortaan 0,22 euro per aangeleverde kilo groen betalen.

“Het was zaterdag een opvallend rustige dag, maar vandaag (dinsdag, red.) tellen we eigenlijk een normaal aantal bezoekers”, zegt de Herentalse milieuambtenaar Koen Dierckx. “Wel brengen mensen nog maar heel weinig groenafval binnen.”

Het nieuwe systeem met de elektronische identificatie en de weegbrug werkt vlot. Al was er dinsdag wel een probleem met de betaalautomaat in de groenafdeling. Na een uurtje was dat euvel gelukkig wel verholpen.

Voor de meeste mensen is het wennen dat ze ook voor de gewone toegang tot het recyclagepark hun elektronische identiteitskaart in een automaat moeten stoppen. Pas als die de bezoeker als Herentalsenaar heeft geïdentificeerd, opent de slagboom.

“Het is verrassend dat zowat twee op tien personen zijn pas gewoon niet bij heeft. Terwijl dat toch wettelijk verplicht is?”, zegt Koen Dierckx.

In Herentals heeft nagenoeg elke inwoner intussen een elektronisch paspoort. Wie die (nog) niet heeft, krijgt bij de ingang op vertoon van zijn gewone identiteitskaart een tijdelijke toegangspas met chip.

HO

Meer nieuws uit herentals
Uw correspondent:
  • Marc Helsen
Wachtdiensten in Herentals
Bekijk de wachtdiensten


Het weer in Herentals
Vandaag Licht bewolkt 11,4 ° regen 0,20 mm
Morgen Licht bewolkt 13,5 ° regen 0,00 mm
Powered by Inmemoriam.be Overlijdens in Herentals
Peelaerts August
Peelaerts August
87 jaar
gestorven op 16/03/2014
in HERENTALS
Meer