woensdag, 23 april 2014
aanmelden
Licht bewolkt 9° / 18° Licht bewolkt

Niemand wil gerenoveerd Spuihuis huren

niemand wil gerenoveerd spuihuis huren

04/04/'11 Lier (2500) De stad Lier verhuurt sinds begin 2010 het voor 50.847 euro gerestaureerde Spuihuis, maar het gebouw werd nog niet één keer tegen betaling gebruikt.

Het Spui wordt als polyvalente ruimte door het Liers Cultuurcentrum beheerd. Maar het gebouw had flink wat tekortkomingen, zoals geen verwarming, geen sanitair, zwakke elektriciteit, geen gastoevoer en geen afvoer naar de riolering. De trap in het gebouw was bovendien niet reglementair en mocht enkel door het personeel worden gebruikt. Begrijpelijk dat het gebouw maar zeer zelden werd verhuurd.

Daar wilde het schepencollege verandering in brengen. Het Spui werd gerenoveerd, waardoor het kan dienstdoen als ruimte voor optredens, tentoonstellingen en ontmoetingsmomenten. Helaas, het opzet van de stad is (nog) niet gelukt. Door de strenge winter, die zorgde voor problemen met de verwarmingsinstallatie en voor gesprongen leidingen, kon het Spui de eerste maanden niet worden verhuurd. Het Spuihuis werd ondertussen amper twaalf keer gebruikt, telkens door stadsdiensten en stedelijke organisaties.

"Hieruit blijkt dat de renovatie, met een toch wel hoge kost, nog geen enkele vorm van inkomsten heeft opgebracht", reageert gemeenteraadslid Frank Boogaerts (NV-A). "We hebben destijds gewaarschuwd voor het dure verhuurreglement. De meerderheid lachte dit weg en zei dat het Spuihuis gemakkelijk aan verenigingen, particulieren en bedrijven verhuurd zou kunnen worden."

"We herbekijken het verhuurreglement om na te gaan hoe we de verhuur van het Spui beter kunnen stimuleren", stelt burgemeester Marleen Vanderpoorten (Open Vld).

Chris VAN ROMPAEY

2 reactiesLees alle reacties | Reageer zelf
Meer nieuws uit lier
Uw correspondent:
  • Chris Van Rompaey
Wachtdiensten in Lier
Bekijk de wachtdiensten


Het weer in Lier
Vandaag Helder 10,2 ° regen 0,00 mm
Morgen Zwaar bewolkt 11,9 ° regen 0,00 mm
Powered by Inmemoriam.be Overlijdens in Lier
Van Berckelaer Maria
Van Berckelaer Maria
90 jaar
gestorven op 17/04/2014
in LIER
Meer