donderdag, 24 april 2014
aanmelden
Buien met onweer 9° / 19° Buien met onweer

Gerenoveerd Spui is klaar voor verhuur

gerenoveerd spui is klaar voor verhuur

14/11/'09 Lier (2500) Cultuurcentrum Het Spui aan de Oever in Lier werd de voorbije maanden gerenoveerd. Het gebouw is nu geschikt om voor culturele manifestaties te verhuren.

De jongste jaren wordt Het Spui als polyvalente ruimte door het Liers Cultuurcentrum (LCC) beheerd. Maar het gebouw had flink wat tekortkomingen, zoals geen verwarming, geen sanitair, zwakke elektriciteit, geen gastoevoer en geen afvoer naar de riolering. De trap in het gebouw was bovendien niet reglementair en mocht enkel door het personeel worden gebruikt. Begrijpelijk dat het gebouw maar zeer zelden werd verhuurd.

Daar komt vanaf januari waarschijnlijk verandering in. "We hebben een metalen tussenvloer laten plaatsen waarop een deel van het publiek kan plaatsnemen. Daaronder creëerden we een sanitaire ruimte met een gehandicaptentoilet en een kitchenette. Hiervoor moesten we het gebouw ook op de riolering aansluiten", zegt schepen van Cultuur Els Van Weert (Lier Leeft). "We hebben ook de elektriciteit verzwaard in functie van de theaterverlichting en installeerden een verwarming op stralingswarmte. Het gebouw kreeg hiervoor een gasaansluiting. Tot slot brachten we aangepaste tentoonstellingsverlichting en andere verlichtingselementen aan."

Het Spui kan nu dienstdoen als ruimte voor optredens, tentoonstellingen en ontmoetingsmomenten. Er mogen wel maar 49 personen binnen. De werkzaamheden hebben ongeveer 40.000 euro gekost.

Info: 03-488.06.79

CHRIS VAN ROMPAEY

Reageer als eerste op dit bericht
Meer nieuws uit lier
Uw correspondent:
  • Chris Van Rompaey
Wachtdiensten in Lier
Bekijk de wachtdiensten


Het weer in Lier
Vandaag Regenbuien 15,4 ° regen 0,20 mm
Morgen Licht bewolkt 22,3 ° regen 0,00 mm
Powered by Inmemoriam.be Overlijdens in Lier
Van Berckelaer Maria
Van Berckelaer Maria
90 jaar
gestorven op 17/04/2014
in LIER
Meer