zondag, 20 april 2014
aanmelden
Licht bewolkt 9° / 20° Licht bewolkt

Al 3592 boetes voor negeren voetgangerszone

al 3592 boetes voor negeren voetgangerszone

15/02/'12 Lier (2500) Sinds de invoering van de voetgangerszone op het Zimmerplein in Lier heeft de politie al 3592 processen-verbaal opgesteld. "Pure pesterij door het stadsbestuur", zegt gemeenteraadslid Jenny Van Damme (N-VA).

Het stadsbestuur toverde op 7 maart 2011 het Zimmerplein om tot voetgangerszone. Alleen lijnbussen en wie een doorgangsbewijs mag de zone in. "Dit systeem zorgde meteen voor chaos. Doorgangsbewijzen werden volgens bizarre criteria uitgereikt, terwijl de vreemde regels zelfs de politie in verwarring bracht. In plaats van klaarheid te brengen koos het stadsbestuur echter voor repressie", zegt Jenny Van Damme.

Schepen van Mobiliteit Jan Hermans (Lier&Ko) en burgemeester Marleen Vanderpoorten (Open Vld) reageren in een gezamenlijk perscommuniqué. "De verkeerscirculatie die op het Zimmerplein van kracht is, is een rechtstreeks gevolg van de heraanleg van de Grote Markt. Om de lijnbussen in het centrum door te laten, is er op het Zimmerplein geen ander verkeer toegelaten dan zij die over een doorgangskaart beschikken zoals voorzien in de wegcode."

"De verkeersborden zijn groot en duidelijk. Het is niet omdat er geen visueel politietoezicht is dat men ongestraft de wegcode kan negeren. Tenzij de N-VA van mening zou zijn dat je de wegcode aan je laars mag lappen indien je het met de verkeersregels niet eens bent", besluiten Vanderpoorten en Hermans.

Chris VAN ROMPAEY

Meer nieuws uit lier
Uw correspondent:
  • Chris Van Rompaey
Wachtdiensten in Lier
Bekijk de wachtdiensten


Het weer in Lier
Vandaag Licht bewolkt 15,6 ° regen 0,00 mm
Morgen Helder 15,9 ° regen 0,00 mm
Powered by Inmemoriam.be Overlijdens in Lier
Van Berckelaer Maria
Van Berckelaer Maria
90 jaar
gestorven op 17/04/2014
in LIER
Meer