donderdag, 17 april 2014
aanmelden
Licht bewolkt 4° / 17° Licht bewolkt

Randy Weston en Toots Thielemans op Jazz Middelheim

randy weston en toots thielemans op jazz middelheim

23/04/'13 Wilrijk (2610) In Antwerpen is dinsdag het voorlopige programma van Jazz Middelheim 2013 voorgesteld, dit jaar van donderdag 15 tot zondag 18 augustus in Park Den Brandt. Festivalpeter Toots Thielemans is de headliner van de eerste festivaldag, de legendarische Amerikaanse jazzpianist Randy Weston mag zondag het festival afsluiten. De overige twee topnamen worden pas later bekendgemaakt. Tickets zijn te koop aan 37 euro per dag of 122 euro voor vier dagen.

De twee meter lange en inmiddels 87-jarige Randy Weston is zowel letterlijk als figuurlijk een echte 'gigant' in de jazz. Weston staat erom bekend heel wat Afrikaanse invloeden in zijn muziek te verwerken en brengt zijn 'African Rhythms Septet' mee.

Aan Toots Thielemans, die volgende week 91 wordt, had de organisatie naar eigen zeggen voorgesteld om zich dit jaar te laten omringen door een omvangrijke begeleidingsband zodat hij zichzelf niet al te zeer zou moeten vermoeien. De kwieke festivalpeter koos er echter zelf voor om enkel met zijn geliefde kwartet op te treden.

Andere bekende namen uit de internationale jazzscene die naar Middelheim komen, zijn onder meer saxofonist Charles Lloyd, multi-instrumentalist Anthony Braxton en pianist Bill Charlap. Die laatste is pas voor het eerst live in ons land te zien.

Van Belgische zijde komen rijzende ster Melanie De Biasio en drummer Stéphane Galland langs. Jazz Middelheim krijgt ook voor het eerst een 'Artist in Residence'. De Armeense pianist Tigran Hamasyan zal in drie verschillende bezettingen het beste van zichzelf geven.

Foto EPA

www.jazzmiddelheim.be

1 reactiesLees alle reacties | Reageer zelf
Meer nieuws uit wilrijk
Uw correspondent:
  • Luk Luyten
Wachtdiensten in Wilrijk
Bekijk de wachtdiensten


Het weer in Wilrijk
Vandaag Licht bewolkt 14,7 ° regen 0,00 mm
Morgen Zwaar bewolkt 9,2 ° regen 0,00 mm
Powered by Inmemoriam.be Overlijdens in Wilrijk
Haerbos Louisa
Haerbos Louisa
90 jaar
gestorven op 31/03/2014
in WILRIJK
Pintjens Henri
Pintjens Henri
64 jaar
gestorven op 26/03/2014
in WILRIJK
Theunissen Mariette
Theunissen Mariette
90 jaar
gestorven op 23/03/2014
in WILRIJK
Meer