dinsdag, 22 april 2014
aanmelden
Regenbuien 7° / 19° Regenbuien

Geweld en liquidaties wekelijkse kost in Nederlandse drugswereld

geweld en liquidaties zijn wekelijkse kost nederlandse drugswereld

17/03/'12 Borgerhout (2140) Een Nederlandse strafexpeditie zette in opdracht van de drugsmaffia de voorbije weken Borgerhout op stelten. In Nederland gebeurt zoiets vaak en valt er wekelijks een dodelijk slachtoffer.

De diefstal van 200 kilogram cocaïne door een paar Marokkanen uit Borgerhout heeft geen slachtoffers gemaakt. Wat niet belet dat alle betrokkenen de voorbije weken in doodsangst hebben gezeten. Een van hen is uit schrik met zijn volledige familie naar Marokko teruggekeerd en is niet zinnens om meteen terug te keren.

Een Belgische havenarbeider werkte voor rekening van een Colombiaanse drugsorganisatie. Hij moest 200 kilogram cocaïne uithalen en aan de organisatie bezorgen. Op voorstel van zijn drie Marokkaanse vrienden deed hij dat niet. Hij bezorgde de drugs aan zijn vrienden en maakte de Colombianen wijs dat de drugs door de douane in beslag waren genomen. Om een lang verhaal kort te maken, de Colombianen kwamen er achter dat ze waren opgelicht. Ze stuurden een Antilliaanse knokploeg naar Borgerhout om orde op zaken te stellen. Die sloten hun actie af met de ontvoering van een broer van een van de dieven. De ontvoering eindigde maandag na betaling van een riant losgeld. Daarmee is voorlopig de zaak opgelost zonder dodelijke slachtoffers.

Het verhaal zorgde voor ophef in Antwerpen, maar voor zo'n akkefietje draaien ze in Nederland al lang hun hand niet meer om. "Geweld en liquidaties zijn schering en inslag", vertelt de Nederlander Hendrik Jan Korterink van www.misdaadjournalist.nl. "Het is echt bizar hoeveel moorden hier gebeuren in het drugsmilieu. Er valt wekelijks wel ergens een dode. En er zijn geregeld verdwijningen van mensen uit het drugsmilieu. Die zie je nooit meer terug. Dan weet je het ook wel.

"

ALEX KESTENS

Lees het volledige artikel in de weekendkrant.

Foto: Philippe Bourguet

Meer nieuws uit borgerhout
Uw correspondent:
  • Eef Janssens
Wachtdiensten in Borgerhout
Bekijk de wachtdiensten


Het weer in Borgerhout
Vandaag Licht bewolkt 12,6 ° regen 0,10 mm
Morgen Regenbuien 10,9 ° regen 0,10 mm
Powered by Inmemoriam.be Overlijdens in Borgerhout
Vandermoere Simone
Vandermoere Simone
93 jaar
gestorven op 17/04/2014
in BORGERHOUT
Vandenven Guido
Vandenven Guido
75 jaar
gestorven op 25/03/2014
in BORGERHOUT
Meer