donderdag, 3 april 2014
aanmelden
Licht bewolkt 9° / 22° Licht bewolkt

BAM hamert op alternatieven voor verkeersdrukte Noorderlaanbrug

29/09/'08 Antwerpen (2000) De verkeersdrukte op en rond de Noorderlaanbrug is sinds vorige week opvallend toegenomen. Toch zijn er voldoende alternatieven, meent de Beheersmaatschappij Antwerpen Mobiel (BAM).

Het is niet alleen bij automobilisten, maar ook bij BAM opgevallen dat de verkeersdrukte aan de Noorderlaanbrug gevoelig is toegenomen sinds vorige week.

“Op die brug over het Albertkanaal moet het verkeer sinds dit voorjaar in elke richting over één rijstrook. Dat zorgde tot vorige week voor weinig verkeersproblemen. Maar nu alle vakantieperiodes achter de rug zijn, neemt de verkeersdrukte opnieuw toe”, stelt BAM in een persbericht. Dat geeft files, zowel stadinwaarts (vooral ’s morgens) als staduitwaarts (vooral ’s avonds).

Daarom herinnert BAM de weggebruikers aan de alternatieve routes tijdens de werkzaamheden aan de brug. “Voor automobilisten loopt de snelste route via de Singel of de Antwerpse Ring”, luidt het. “En het openbaar vervoer vormt een ideaal alternatief voor de auto. De bussen over de Noorderlaanbrug rijden op een vrije busbaan en tram 6 vermijdt zelfs de werfzone.”

Meer info: www.antwerpken.be

Meer nieuws uit antwerpen
Uw correspondent:
  • stadsredactie
Wachtdiensten in Antwerpen
Bekijk de wachtdiensten


Het weer in Antwerpen
Vandaag Licht bewolkt 20,2 ° regen 0,00 mm
Morgen Betrokken 17,3 ° regen 0,00 mm
Powered by Inmemoriam.be Overlijdens in Antwerpen

Er zijn recent geen nieuwe overlijdens toegevoegd

Meer