vrijdag, 25 april 2014
aanmelden
Buien met onweer 9° / 19° Buien met onweer

Huisvrouw promoot documentaire Al Gore

18/10/'06 Kapellen (2950) Margaretha Guidone uit Kapellen, huisvrouw en moeder van twee kinderen, is zodanig aangegrepen door de documentaire van Al Gore over de opwarming van de aarde, dat ze politici, industriëlen en wetenschappers een gratis ticket wil aanbieden. "Iedereen moet deze film zien", zegt ze.

De documentaire An inconvenient truth (Een storende of ongemakkelijk stemmende waarheid, red.) van de voormalige Amerikaanse vicepresident Al Gore heeft al op miljoenen mensen een diepe indruk gemaakt. Sinds een paar weken speelt hij ook in ons land. In de toptien van Kinepolis staat de film op de vijfde plaats, voor een documentaire een uitzonderlijke prestatie. Menige toeschouwer zet nadien spontaan de thermostaat wat lager thuis, in het besef dat elke graad verwarming weer wat meer verdoemd CO2-gas de atmosfeer instuwt.

Voor Margaretha Guidone is dat niet voldoende. "Ik heb gemaild en gebeld naar alle partijen, naar wetenschappers aan de universiteiten en naar grote bedrijven. Ze moeten allemaal naar de film gaan kijken. Omdat de toekomst van onze kinderen ervan afhangt."

De vrouw hoopt dat Kinepolis haar initiatief genegen is en op 30 oktober een gratis vertoning houdt voor al haar genodigden. Een woordvoerster van de bioscoopgroep zegt niet meteen neen op de ongebruikelijke oproep, maar stelt zich afwachtend op.

Margaretha Guidone gaat echter onverdroten door met haar kruistocht. "Ook de mensen van het Vlaams Belang moeten gaan kijken. Als de ijskappen smelten en de zeespiegel tot twaalf meter stijgt, moeten niet alleen illegalen hier weg, dan moeten we allemáál verhuizen", zegt ze. Overigens kreeg ze bij de partij de reactie dat als zij zou komen, de andere partijen zouden wegblijven.

De film zit vol met schokkende vaststellingen over dreigende natuurrampen. "Maar de boodschap is uiteindelijk dat we nu nog iets kunnen doen", zegt Guidone. "Vandaar mijn actie."

Meer nieuws uit kapellen
Uw correspondent:
  • Roland Haentjens
  • Ellen De Proost
Wachtdiensten in Kapellen
Bekijk de wachtdiensten


Het weer in Kapellen
Vandaag Licht bewolkt 11,5 ° regen 0,00 mm
Morgen Helder 12,2 ° regen 0,00 mm
Powered by Inmemoriam.be Overlijdens in Kapellen

Er zijn recent geen nieuwe overlijdens toegevoegd

Meer