maandag, 21 april 2014
aanmelden
Regenbuien 7° / 19° Regenbuien

Eén op vijf Vlamingen bedriegt partner

een op vijf vlamingen bedriegt partner

26/04/'12 In De Rand Het vtm-programma ‘Cijfers liegen niet’ maakte woensdag de resultaten van hun overspelenquête, waaraan 28.000 mensen meededen, bekend. Eén op de vijf verklaarde dat hij/zij de huidige partner bedrogen heeft.

Uit de enquête blijkt dat 28 procent van de mannen met de partner van een vriend naar bed zou gaan. Bij de vrouwen is dat maar vijf procent. Mannen gaan tot twee keer meer vreemd dan vrouwen. Algemeen verklaarde één op vijf dat hij/zij de huidige partner bedrogen heeft. Op de vraag wat men als vreemdgaan beschouwt, is voor 98 procent van de ondervraagden naar bed gaan met een ander de spreekwoordelijke druppel.

Mannen zijn overigens toleranter over de definitie van overspel: zo vindt meer dan de helft van de mannen dat pikante sms’jes geen overspel is, terwijl dat bij de vrouwen nog geen 1 op de 3 is. Worden al die overspelige avonturen ook opgebiecht? Meestal niet. Ongeveer één op drie van de overspelplegers vond de moed om dat aan zijn/haar partner op te biechten.

TOVE

Regionaal nieuws