maandag, 21 april 2014
aanmelden
Regenbuien 7° / 19° Regenbuien
John De Wit

John De Wit

Justitie

John De Wit (°1954) studeerde sociologie en criminologie aan de KULeuven.
Voor hij op de krant werkte, heeft John De Wit bij de Liga voor de Mensenrechten het justitiebeleid vormgegeven. Samen met de Franse filosoof Michel Foucault en de huidige Belgische rechter in het Europese Hof voor de Mensenrechten in Straatsburg, Françoise Tulkens, schreef hij een boek over de geschiedenis van de internering.
Hij werkte korte tijd voor de Antwerpse stadspolitie, waar hij het eerste onderzoek naar onveiligheidsgevoelens in de stad deed.
John De Wit werkt sinds 1991 voor Gazet van Antwerpen. Aanvankelijk als rechtbankverslaggever in Brussel, later in Antwerpen zelf. Sinds 2000 volgt hij in het parlement het justitie- en veiligheidsbeleid.
Hij heeft een parlementaire rubriek in De Juristenkrant en is de expert op het vlak van justitie bij Gazet van Antwerpen.
Geert D'Hulster

Geert D'Hulster

Boeken

Geert D’Hulster (°1959) studeerde Germaanse Filologie in Antwerpen.
Voor hij in 1997 van start ging als eindredacteur op de Metropool-editie van Gazet van Antwerpen, gaf deze in Antwerpen geboren Edegemnaar les in scholen in Borgerhout en Merksem. Hij is gehuwd met Elsje Corthouts. Samen hebben ze één dochter: Liesje.
Momenteel is Geert regionaal nieuwsmanager voor de edities Metropool-Noord en Metropool-Zuid. Daarnaast verzorgt hij voor de krant en de website ook boekenrecensies, met een voorkeur voor thrillers, biografieën en historische fictie/nonfictie.
Naast lezen, houdt Geert van blues- en rootsmuziek, speelt hij geregeld petanque en zal hij voor eeuwig verslingerd blijven aan wat hij steevast de mooiste sport ter wereld noemt: cricket.