Stadslegende over gestolen pinguïn steekt de kop op

Print
“Het nieuws raakte pas nu bekend, maar vorige week heeft zich een zeer bizar incident afgespeeld in de Zoo van Antwerpen. Toen de leraar van een internaat uit de Kempen ‘s avonds bij de schoolbus appel blies, bleek er een jongen te ontbreken. Na een korte zoekactie werd de jongeman alsnog gevonden. Hij was totaal doorweekt. Vermits hij geen uitleg kon geven over die natte kledij, werd er geen verdere aandacht aan gegeven en reed de bus met bekwame spoed weg om de verloren tijd in te halen. Pas na de aankomst aan de school, toen de koffer van de bus werd leeggemaakt, werd de aandacht van de leraars getrokken door de kletsnatte rugzak van de vermiste jongen. Toen ze de zak openden, waren ze ontzet. In de zak zat een pinguïn.”
BR>
Dat is het verhaal dat tegenwoordig de kop opsteekt.
Gevraagd om een reactie, reageert de Antwerpse dierentuin verontwaardigd.

“Niet waar, onmogelijk en totaal uit den boze. Maar u bent niet de eerste die belt. Die pinguïnhistorie dook drie maanden geleden voor het eerst op,” klinkt het.

“Het blijft dus rondzingen. Maar een pinguïn vangen is onmogelijk. Door de controle, doordat die dieren zich niet laten pakken en omdat de watertemperatuur van een antarctische pinguïn precies zes graden warm is. Daar kán een mens niet in zwemmen.”
Een broodje-aapverhaal dus, maar dan met een pinguïn.

“Ik hoop alleen dat niemand hierdoor op gekke ideeën komt,” aldus nog de woordvoerder van de Zoo.