Stadslegende over gestolen pinguïn steekt de kop op

Print
“Het nieuwsraakte pas nu bekend, maar vorigeweek heeft zich een zeer bizarincident afgespeeld in de Zoovan Antwerpen. Toen de leraarvan een internaat uit de Kempen‘s avonds bij de schoolbus appelblies, bleek er een jongen te ontbreken.Na een korte zoekactiewerd de jongeman alsnog gevonden.Hij was totaal doorweekt.Vermits hij geen uitlegkon geven over die natte kledij,werd er geen verdere aandachtaan gegeven en reed de bus metbekwame spoed weg om de verlorentijd in te halen. Pas na deaankomst aan de school, toen dekoffer van de bus werd leeggemaakt,werd de aandacht van deleraars getrokken door de kletsnatterugzak van de vermistejongen. Toen ze de zak openden,waren ze ontzet. In de zak zateen pinguïn.”
BR>
Dat is het verhaal dat tegenwoordig de kop opsteekt.
Gevraagd om een reactie, reageert de Antwerpse dierentuin verontwaardigd.

“Niet waar, onmogelijk en totaal uit den boze. Maar u bent niet de eerste die belt. Die pinguïnhistorie dook drie maanden geleden voor het eerst op,” klinkt het.

“Het blijft dus rondzingen. Maar een pinguïn vangen is onmogelijk. Door de controle, doordat die dieren zich niet laten pakken en omdat de watertemperatuur van een antarctische pinguïn precies zes graden warm is. Daar kán een mens niet in zwemmen.”
Een broodje-aapverhaal dus, maar dan met een pinguïn.

“Ik hoop alleen dat niemand hierdoor op gekke ideeën komt,” aldus nog de woordvoerder van de Zoo.