Kringloopwinkel Turnhout biedt onbewust meesterwerk aan

Print
Voor het schilderij waarvoor zijn zus in september 4 euro betaalde in een kringloopwinkel, kan Fons Wils vandaag meer dan 15.000 euro krijgen.
BR>
Marleen Wils (45) uit Olen kocht in september in kringloopatelier De Kring in Turnhout het doek Havenzicht Rotterdam.
Marleen volgt in haar vrije tijd een schildercursus en zag wel wat in dat werk van Gerardus Johannes Delfgaauw. Van deze Nederlandse kunstenaar die leefde van 1882 tot 1947, had ze nog nooit gehoord maar van haar neef, ooit directeur van een schildersatelier, hoorde ze dat dat een niet onbelangrijk schilder was. De vrouw besloot haar schilderij te verkopen. Een kunsthandelaar bood 2.500 euro voor het werk, maar broer Fons, uit Mechelen, had vorig najaar 500 euro meer veil. Hij werd de trotse nieuwe eigenaar van het schilderij.
Hij kreeg enkele dagen geleden een bod van maar liefst 15.000 euro. Dat werd gedaan door een Amerikaan die door een Antwerpse kunstenares werd getipt over de ontdekking. In kunstmiddens in Beverly Hills blijkt G.J. Delfgaauw op een lijn te staan met Rembrand en Renoir. Ondertussen heeft hij het kunstwerk voor 11.000 euro verzekerd en het op een veilige plaats ondergebracht. Voorlopig is hij niet van plan om het schilderij te verkopen.