"Antwerpen heeft 1.600 ambtenaren te veel"

Print
VLD-politicus en ondernemer Christian Leysen meent dat het Antwerpse stadsbestuur bewust een aantal dossiers met een reukje aan onder de mat heeft geschoven. “Zeker wanneer ambtenaren plots vervroegd met pensioen gaan, zodat er geen interne tuchtprocedure hoeft te volgen."
 
"Ik heb het gevoel dat er een algemene amnestie voor de corruptie is uitgesproken.”
 
Voor Leysen zijn er in Antwerpen ook 1.600 ambtenaren te veel. Christian Leysen stapte eind 2003 uit de Antwerpse gemeenteraad omdat het antwoord op de Visa-crisis hem onvoldoende leek. Bijna een jaar later is hij niet onder de indruk van het rapport van de vernieuwde bestuursploeg in de Scheldestad.
 
“Ik geloof dat je met 20 procent minder personeel (op 8.000 ambtenaren, red.) meer zou kunnen doen. Ik krijg trouwens te veel signalen dat die administratie voortdoet zoals vroeger. Ik weet niet of burgemeester Patrick Janssens zwaar genoeg weegt om die radicale ommezwaai te realiseren”, aldus Leysen.
 
Hij verwacht dat in 2006 de gemeenteraadsverkiezingen in het voordeel van het Vlaams Blok uitdraaien. “Dit stadsbestuur heeft al vier jaar tijd verloren, zodat de Antwerpenaar wellicht voor het alternatief gaat kiezen.” Leysen denkt ook dat, in een rechtstreeks duel, Filip Dewinter het zal halen van Patrick Janssens. “Al hoop ik dat ik me vergis”, geeft de VLD’er aan.