Diensten gecentraliseerd in nieuw Financiecentrum Tongeren

Print
Het nieuwe Financiecentrum in de Verbindingsstraat in Tongeren centraliseert voortaan de diensten Directe belastingen, de Belasting Toegevoegde waarde, alsook de dienst Directe Belastingen van de invorderingsadministratie en de diensten Kadaster en Registratie. Op die manier zal de organisatie efficiënter werken en wordt een betere samenwerking tussen de verschillende diensten gegarandeerd. Dat heeft minister van Financiën Didier Reynders woensdag tijdens de officiële openingsplechtigheid van het nieuwe centrum.
De financiële diensten in Tongeren waren voordien versnipperd over een zestal panden. Bovendien was het controlecentrum in Hasselt gehuisvest. Door te opteren voor een site op loopafstand van het centrum en in de nabijheid van het station konden de diensten op gecentraliseerd worden.
Het Financiecentrum beschikt nu over 4.213 vierkante meter kantoorrruimte en zal 210 ambtenaren huisvesten. De kostprijs van het project bedraagt 9.200.000 euro. Bouwheer is de Regie der gebouwen.

Waarnemend burgemeester Jef Simon (VLD) van Tongeren benadrukte dat de bouw van het nieuwe Financiecentrum een eerste concrete stap is om de stationsbuurt in Tongeren op te waarderen. Voor haar stadsvernieuwingsproject kan Tongeren aanspraak maken op 16.000 euro vanwege de Vlaamse regering. De private sector zal instaan voor 30 procent van de investeringskosten om onder meer de stelplaatsen van de NMBS en de onmiddellijke omgeving van het Financiecentrum te opwaarderen.

Reynders liet tot slot weten dat er in Limburg nog een aantal belangrijke bouwprojecten op stapel staan. Zo zal de federale politie in een nieuw gebouw op de Ambiorixkazerne in Tongeren gehuisvest worden en zal er dit jaar een nieuwe huisvesting voor de Civiele Bescherming en de brandweer van Hasselt gebouwd worden. In Hasselt wordt voorts een nieuw gerechtshof gebouwd en zullen de vredegerechten net als in de rest van Limburg worden gerenoveerd. De bouw van de gevangenis in Hasselt moet voor het bouwverlof beëindigd zijn, aldus nog Reynders.