Dit artikel is exclusief voor jou.

Dit exclusieve artikel lezen? Doe het gratis >

Jonge chef-kok experimenteert met Japanse fusionkeuken in Antwerps kelderrestaurant

De jonge chef-kok Bodi de Munck aan het werk. “Mijn liefde voor Japanse keuken ontstond in Australië, waar ik in een Japans restaurant werkte. Die passie kan ik nu kwijt in Roji.” Foto: Jan Van der Perre

Ondergebracht in de gewelfde kelders van een middeleeuws pand op de Oude Koornmarkt, is Roji een van de mooiste restaurants van ’t Stad. De keuken wordt er sinds kort geleid door Antwerpenaar Bodi de Munck (22): een piepjonge, beloftevolle chef die experimenteert met kruisbestuivingen tussen de traditionele Japanse gastronomie en de moderne Franse keuken.

In het hartje van het historisch stadscentrum staat op de Oude Koornmarkt 26 een pand uit de 14de eeuw, dat destijds de Cluyse heette. De kelders, met authentieke kruisribgewelven, zijn nog ouder en dateren ...

Meest gelezen GVA+

Sportartikels voor abonnees