Dit artikel is exclusief voor jou.

Dit exclusieve artikel lezen? Doe het gratis >

IJskast leeg tijdens feestdagen? Eten op tafel dankzij de frietchinees: “Wij werken altijd”

IJskast leeg tijdens feestdagen? Eten op tafel dankzij de frietchinees: “Wij werken altijd”

Frituur ’t Kapelleke bij Xiun Chen en Jian wu Peng in Mortsel. Foto: KMA

Niet iedereen zat op kerstavond met een gevulde kalkoen of fondue op tafel. Voor sommigen bestond het kerstmaal uit een maxi met stoofvleessaus of een cervela met tartaar uit de frituur. Dat u op kerstavond nog naar de frituur kón gaan, hebt u te danken aan de frietchinezen.

Terwijl bijna alle frituren met Vlaamse frituristen om 18u de deuren sloten, bleef het vet in de potten van de frietchinezen tot 22u pruttelen, en dat ondervond ook burgemeester Bart De Wever die noodgedwongen ...

Meest gelezen GVA+

Sportartikels voor abonnees