Dit artikel is exclusief voor jou.

Dit exclusieve artikel lezen? Doe het gratis >

En wat op het bord?

Antwerpen -

Had ik geweten dat de Spaghetti bolognaise altijd beschikbaar is, zij het ‘clandestien’ (zie artikel hiernaast), dan had ik die geproefd. Want dat blijft een Italiaans feest. Ik koos dan kroketten van mosselen en venusschelpen met een crème van pecorinokaas en chips van aubergine (16 euro). Die groente had het frituurvet niet opgezogen. Neen, ze lag verrassend knapperig onder de goed gevulde kroketten. Ik vreesde voor een zware kaassaus, en ook dat was niet zo. Ten slotte waren drie kroketten royaal voor een voorgerecht. Maar wie had anders verwacht van een genereuze Italiaan?

Als hoofdgerecht koos ik saltimbocca alla romana, of kalfslapjes met parmaham en salie, overgoten met witte wijnsaus. Sommigen maken een rollade van de saltimbocca, Fabio’s team ...

Meest gelezen GVA+

Sportartikels voor abonnees