Dit artikel is exclusief voor jou.

Dit exclusieve artikel lezen? Doe het gratis >

Feest! Hier eet je de beste gerechten met kaviaar

Feest! Hier eet je de beste gerechten met kaviaar

Annabel Segers van Sevruga presenteert een gerecht met kaviaar en burrata. Foto: Frederik Beyens

Kaviaar: het zwarte goud uit de zee dat verleidt en tot de verbeelding spreekt. De onbevruchte eitjes van de steur worden wereldwijd beschouwd als een delicatesse en in vele gevallen als een statussymbool. Kaviaar was in middeleeuws Rusland een vleesvervanger tijdens die dagen dat de Russisch-orthodoxe kerk vlees eten verbood. De gebroeders Petrossian en Charles Ritz waren er verantwoordelijk voor dat kaviaar nu een luxepositie heeft. De Petrossians introduceerden kaviaar bij de Fransen op de Wereldtentoonstelling in Parijs in 1925. Miljardair Charles Ritz stimuleerde het verbruik onder de high society.

Op deze adressen in Antwerpen vind je de lekkerste gerechten met kaviaar op het menu:

IJkpunt: Sevruga

Goede kaviaar is subtiel en dus heb je een chef nodig die zichzelf kan wegcijferen om het product te doen schitteren. Johan Segers is zo iemand. Hij opende samen met zijn dochter Annabel ...

Meest gelezen GVA+

Sportartikels voor abonnees