Food

Dit recept voor cheesecake met gin is razend populair

Print
Dit recept voor cheesecake met gin is razend populair

Foto: Shutterstock

Je kunt een stukje cheesecake of kaastaart niet alleen eten met een glaasje gin erbij, maar ook met eentje erin. Een recept voor zo'n taart van het Britse magazine Good Housekeeping is alvast razend populair online.

De gin cheesecake van Good Housekeeping werd ondertussen al ettelijke duizenden keren gedeeld op Facebook en dat hoeft niet te verbazen, want het is een dessert dat perfect op de feesttafel terecht kan komen tijdens Kerstmis en oudejaarsavond. Wat nog een plus is, je hebt er maar 25 minuten voor nodig om het tot een goed einde te brengen. Ook op Instagram hebben al heel wat hobbykoks foto's gedeeld van hun pogingen om de kaastaart te maken.

(lees verder onder de foto)

 

Just made my two favourite things in one. #gincheesecake #gin #cheesecake #lemoncurdgin #lime #yummy #bakeoff ????

Een bericht gedeeld door Becky Owens (@beckyowens_91) op

Ingrediënten:

100 gr gesmolten, ongezouten boter, plus een beetje extra om in te vetten
200 gr Digestive koekjes of iets gelijkaardig
500 gr roomkaas op kamertemperatuur
25 gr poedersuiker
50 ml gin
zeste van 1 limoen en 1 el limoensap
100 gr witte chocolade
300 ml slagroom

voor de versiering:
150 gr citroenpudding
enkele schijfjes limoen
2 el gin

Bereidingswijze:

  • Vet de randen en de onderkant van een bakvorm met een diameter van 20,5 centimeter in en leg er bakpapier in.

  • Vermaal de koekjes in de keukenrobot tot ze fijn zijn. Voeg de gesmolten boter toe en mix het tot een geheel. Druk het op de onderkant van de bakvorm en laat afkoelen.

  • Doe de roomkaas, poedersuiker, gin en limoenzeste en -sap in een grote kom en meng alles met een elektrische handklopper.

  • Verwarm zachtjes de witte chocolade in een kom boven een pot met lichtjes borrelend water (maak dat de onderkant van de kom het water niet raakt). Als het gesmolten en glad is, haal je de kom weg en laat je het 2 minuten afkoelen. Doe de chocolade vervolgens vlug bij het mengsel met de roomkaas en roer het erin.

  • Klop in een aparte kom de slagroom op tot het een stevige structuur heeft en meng het dan ook dat onder de roomkaas.

  • Giet het mengsel van de roomkaas met de chocolade en de slagroom in de bakvorm en laat minstens 6 uur en liefst een hele nacht rusten in de koelkast.

  • Haal de taart uit de vorm en werk af met de citroenpudding, de schijfjes limoen en wat gin.

Niet te missen