Food

Gent heeft de beste koffie, Hasselt de lekkerste cocktails en Antwerpen de leukste bar

Print
Gent heeft de beste koffie, Hasselt de lekkerste cocktails en Antwerpen de leukste bar

Grote winnaar was hotel en nieuwkomer 1898 The Post dat met twee awards ging lopen. Foto: ID/Bas Bogaerts

In het casino van Knokke-Heist vond gisteren voor de vijfde keer de uitreiking van de VENUEZ Hospitality Awards plaats. Het horecamagazine deelde er naar jaarlijkse traditie veertien prijzen uit en die gingen dit keer vooral naar bars, restaurants, keukens of hotels in Gent en Antwerpen, en in mindere mate Hasselt.

Tijdens de VENUEZ Hospitality Awards worden Belgische horecazaken in de kijker gezet. Zo wordt er onder meer een prijs uitgereikt aan de beste cocktailbar en meest originele restaurantconcept, maar ook aan de horecaondernemer van het jaar, eentje voor het beste design en de Rookie of the Year. Grote winnaar was hotel en nieuwkomer 1898 The Post dat met twee awards ging lopen.

In de jury zaten onder andere VENUEZ-uitgever Vincent Degroote, trendwatchers Kate Stockman en Tom Palmaerts en journalisten Debbie Pappyn en David De Vleesschauwer. Na een bezoek aan alle zaken en na overleg aan de hand van enkele strenge selectiecriteria, kozen zij de winnaars.

Dit zijn de gelukkigen:

Best Hotel Concept: 1898 The Post (Gent)
Best Bar Concept: Bar Palmier (Antwerpen)
Best Restaurant Concept: Soma (Antwerpen)
Best Restyling: Fou d’O (Gent)
Dare Devil: Amélie + Moi (Gent)
Best Design: 1898 The Post (Gent)
Best Cocktailbar: Koks & Tales (Hasselt)
Best Hospitality Concept: Black Smoke (Antwerpen)
Best Coffee Concept: Het Moment (Gent)
Best Bartender: Dieter Van Roy (Belroy’s Bijou) (Antwerpen)
Best Barista/Lattista : Valentine Wanders (Het Moment) (Gent)
Rookie of the Year: Dennis Broeckx (L’épicerie du cirque, MOSS, Racine, Bar Palmier) (Antwerpen)
Culinary Talent of the Year: Glenn Rosch & Nicole Schellekens (Rosch) (Hasselt)
Entrepreneur of the Year: Dimitri De Cuyper

Niet te missen