Dit artikel is exclusief voor jou.

Dit exclusieve artikel lezen? Doe het gratis >

PIVA-docent Jurgen Baert op weg naar wereldkampioenschap: “Chocolade maken is voor mij topsport”

PIVA-docent Jurgen Baert op weg naar wereldkampioenschap: “Chocolade maken is voor mij topsport”

Jurgen spuit het eclairdeeg voor de twee helften van het hotdogbroodje. Foto: Walter Saenen

Antwerpen -

“Ik lig ’s nachts wakker van het glazuur op een van mijn creaties.” Dat zegt Jurgen Baert, leraar chocoladebewerking aan PIVA en in oktober 2018 deelnemer aan de World Chocolate Masters in Parijs. Nu al gaat tachtig procent van zijn vrije tijd op aan de voorbereidingen van het kampioenschap. In januari wordt dat 100 procent. “Zo’n chocoladekampioenschap is topsport.”

Jurgen Baert (43) won in juni de titel van Belgian Chocolate Master. Daardoor was hij meteen geselecteerd voor de World Chocolate Masters in Parijs, zeg maar het officieuze wereldkampioenschap. Na tal ...

Meest gelezen GVA+

Sportartikels voor abonnees