Dit artikel is exclusief voor jou.

Dit exclusieve artikel lezen? Doe het gratis >

Hier eet je de beste onglet van Antwerpen

Hier eet je de beste onglet van Antwerpen

Wouter Van der Vieren, chef van de Brabohoeve, met de perfecte onglet. Foto: Frederik Beyens

Wie al eens in de Verenigde Staten heeft gebarbecued, kent ongetwijfeld de hanger steak. Dit supermalse stuk kent overal veel succes, behalve in België waar het iets minder populair is. Er zitten slechts enkele kilo’s aan een rund, daarom mochten de slagers dit stukje vroeger houden als extra vergoeding voor hun werk. Vandaar dat men het ook wel eens beenhouwersbiefstuk noemt. Op zijn best is de onglet de boeuf een prachtig stuk vlees dat alle carnivoren doet watertanden. De vezel is en voelt totaal anders dan bij entrecote. Het lijkt alsof je een heel ander stuk vlees aan het eten bent.

Het ijkpunt: Brabohoeve

Deze modelbrasserie bestaat sinds april, maar ik vind het nu al een klassieker. Voor mij is een van de gerechten om een brasserie te wikken en te wegen de bereiding van onglet. ...

Meest gelezen GVA+

Sportartikels voor abonnees