Dit artikel is exclusief voor jou.

Dit exclusieve artikel lezen? Doe het gratis >

Dit jaar meer dan 1.000 evers geschoten in Vlaanderen maar...“Everzwijn op ons bord is bijna altijd geïmporteerd”

Dit jaar meer dan 1.000 evers geschoten in Vlaanderen maar...“Everzwijn op ons bord is bijna altijd geïmporteerd”

Afgelopen weekend werd in Hechtel-Eksel tijdens een drijfjacht een recordaantal van 56 everzwijnen geschoten. Foto: Raymond Lemmens

Er werden in Vlaanderen dit jaar al zo’n 1.000 everzwijnen geschoten, waarvan ruim 800 in Limburg, maar toch is het merendeel van het everzwijnenvlees dat in de warenhuizen ligt en op restaurant wordt geserveerd nog altijd geïmporteerd. “De meeste everzwijnen die we schieten, belanden in onze eigen frigo’s, omdat je amper geld krijgt voor het vlees”, zegt Ludo Fastré, voorzitter van de Limburgse jagersvereniging. “Daarnaast is er in Vlaanderen geen enkel wildverwerkingsbedrijf meer dat zelf everzwijnen verwerkt wegens te veel kosten en de strenge regelgeving.”

Waar komen de in Limburg geschoten everzwijnen terecht?

Afgelopen weekend werd in Hechtel-Eksel tijdens een drijfjacht een recordaantal van 56 everzwijnen geschoten. Dat brengt het totaal van geschoten ...

Meest gelezen GVA+

Sportartikels voor abonnees