Dit artikel is exclusief voor jou.

Dit exclusieve artikel lezen? Doe het gratis >

Binnenkijken in ‘Het Schoonste Gebouw van Antwerpen’

Binnenkijken in ‘Het Schoonste Gebouw van Antwerpen’

Luc, Stephanie, Midas en Remi. Foto: Frederik Beyens

Antwerpen -

In 1927 ontwierp architect Walter Van den Broeck een woning voor zijn ouders. Onder hetzelfde dak tekende hij ook zijn atelier en een appartement voor zijn gezin. Bijna een eeuw later transformeerden Luc en Stephanie het pand met erfgoedwaarde naar eigentijds wonen. Daarin zochten ze zorgvuldig het grensvlak op waar elementen uit de Nieuwe Zakelijkheid en hedendaags comfort elkaar konden versterken. Hun inzet voor monumentenzorg werd onlangs beloond met de prijs van ‘Het Schoonste Gebouw van Antwerpen’

WONINGFICHE

  • Bouwjaar: 1927
  • Gekocht in 2015, gerenoveerd in 2016
  • Stijl: Nieuwe Zakelijkheid
  • Bewoonbare oppervlakte: 180 m²
  • Energie: EP 81
  • Architect: Rooilijn Architectuur

De hoge baksteengevel springt uit uit ...

Meest gelezen GVA+

Sportartikels voor abonnees