Huizen verkopen in Australië doe je zo: zonder aarzelen haai uit zwembad vissen

Print

Succesvol huizen verkopen in Australië doe je zo: zonder aarzelen in een zwembad springen en haaien opvissen Video: Facebook

Een huis aan de man brengen is geen gemakkelijke klus, en wordt er zeker niet eenvoudiger op als er een haai rondzwemt in het zwembad. Dat is echter geen probleem voor deze vastgoedmakelaar, die zonder aarzelen in het water zou duiken om de haai eruit te worstelen. Dat demonstreerde deze moedige dame, toen ze maandag zonder aarzelen in een openbaar zwembad dook om het water weer veilig te maken.

Melissa Hatheier uit Syndey greep deze week een haai van ruim een meter bij de kraag om het dier uit een zwembad van een lokaal park te halen, en werd daardoor tot haar verbazing een lokale beroemdheid. “Ik probeerde gewoon een kleine haai te vangen”, aldus de makelaar in de Australische pers. “Mocht het beest grote tanden hebben gehad, zou ik het niet hebben gedaan.”

De Australische vrouw werd maandagochtend gebeld door haar moeder, die elke ochtend enkele baantjes trekt in het zwembad, met het nieuws dat er een ongenodigde gast in het water rondzwom. “Ik riep mijn kinderen en trok naar het park”, vertelt Melissa. “Het water was erg helder en het was makkelijk om de haai te zien rondzwemmen. Hij was slechts een meter lang.”

Schuurpapier

De vrouw dook zonder aarzelen het water in en begon rond de haai te zwemmen. “Hij raakte gestresseerd en begon met zijn kop tegen de rotsen te bonken. Ik vond het een beetje zielig.” Terwijl omstanders zich afvroegen wat ze moesten doen, belde de moeder van Melissa de hulpdiensten. Ondertussen probeerde haar dochter de haai naar de ondiepe kant van het zwembad te loodsen. “En toen sprong ik eigenlijk een beetje op hem en zette mijn knieën op zijn vinnen”, aldus Melissa.

Melissa greep het zeeroofdier bij het nekvel, om er zeker van te zijn dat de haai haar niet zou bijten, en waadde naar de rand van het zwembad, dat aan een baai grenst. “Hij was niet erg zwaar”, getuigt de moedige vrouw. “Maar zijn huid was erg ruw, zoals schuurpapier.” Melissa gooide de haai over de rand van het zwembad in zee en keek hoe het dier wegzwom.

De opmerkelijke video werd gefilmd door de dochter van Melissa en werd gepubliceerd op de Facebook-pagina van het immobiliënkantoor waar de vrouw werkt. Misschien een rare manier om meer huizen te verkopen, maar het fragment werd ondertussen al honderdduizenden keren bekeken en leverde Melissa naast hopen gratis publiciteit, nog een leuke nieuwe titel op: “Legendarische makelaar en redder van verdwaalde haaien”.