Na orkaan Irma: non helpt takken uit de weg te ruimen met kettingzaag

Print

De orkaan Irma die door de Verenigde Staten raasde, bracht logischerwijs heel wat schade met zich mee. Een non uit Miami kon het niet aanzien hoe auto’s ploeterden in de modder en voetgangers moesten wijken voor takken die overal verspreid lagen. Daarom besloot ze om een handje toe te steken en haalde haar kettingzaag boven. En dat zorgde uiteraard voor opmerkelijke beelden.

Als je denkt aan een non die mensen in nood wil helpen, dan komen de woorden ‘weesgegroetjes’ en ‘benefietacties’ spontaan in je op. Maar deze zuster Margaret Ann uit Miami besloot om de koe bij de horens te vatten. “De weg naar school, waar ik directrice ben, was volledig versperd”, zegt de non aan CNN. “Ik zag mensen ongelofelijk sukkelen door bomen die omgewaaid zijn en takken die overal op de weg liggen. Ik wilde iets doen om hen te helpen. Op school hebben we een kettingzaag liggen in de berging en ik stak meteen de handen uit de mouwen.”

Momenteel lees je op het internet niets dan lof over zuster Margaret. “Om hier uit te komen, moeten we samen werken. Iedereen doet wat hij kan, en beelden als deze zijn daar zo’n mooi voorbeeld van”, klinkt het.