Stier doorboort toeschouwer en verwondt man op stierenspelen in Calpe

Print

Twee mannen zijn aan zware verwondingen ontsnapt nadat ze door een stier de lucht in werden gekatapulteerd op een stierenfestival in Calpe ,dicht bij Benidorm. Eén man werd naar het ziekenhuis afgevoerd, de andere werd nipt gered door toeschouwers.

Tijdens dergelijke stierenspelen zit een stier in een hele grote kooi en mogen toeschouwers zich in die kooi begeven. De metalen spijlen van de kooi rondomrond zijn speciaal zo gemaakt dat je er als mens nog makkelijk tussen kan, maar de stier niet. Met andere woorden, je kan nog snel vluchten als het moet.

Maar de stier kreeg het ene slachtoffer door de tralies heen toch te pakken met zijn lange hoorns. Op de beelden is te zien hoe hij de man op en neer gooit. De man werd naar het ziekenhuis gebracht met steekwonden van de hoorn.

Het andere slachtoffer werd ter plekke verzorgd, hij viel toen hij werd achternagezeten door de stier, waarna het lijkt alsof de man helemaal wordt vertrappeld door het sterke dier. Uiteindelijk wordt de man door andere toeschouwers binnen de veiligheidszone getrokken en bleken zijn verwondingen minder erg dan gevreesd.

Ondanks steeds luider protest uit buiten- én binnenland, blijven stierenspelen in Spanje erg populair, met gewonde toeschouwers tot gevolg.